Nejvíce hlav států, 22, přijelo do ČR v roce 2002 na summit NATO

22.12.2011 17:25

Na páteční pohřeb prezidenta Václava Havla by mělo podle informací MZV přicestovat 16 prezidentů a kromě nich i lucemburský velkovévoda.

Nejvíce hlav států, 22, přijelo do ČR v roce 2002 na summit NATO
Foto: rep
Popisek: K úmrtí Václava Havla

Podle počtu hlav států, které přijely na jednu vrcholnou akci do ČR, byl dosud největší událostí pražský summit Severoatlantické aliance z listopadu 2002. Do Prahy tehdy přijelo 22 prezidentů a k tomu ještě na dvě desítky předsedů vlád. V květnu 2007 do Brna na konferenci středoevropských prezidentů přicestovalo 14 hlav států.

Na páteční pohřeb prezidenta Václava Havla by mělo podle informací MZV přicestovat 16 prezidentů a kromě nich i lucemburský velkovévoda. K prestižním a ostře sledovaným událostem, které se v uplynulých letech konaly v ČR, patřily také summit EU-USA z dubna 2009 a americko-ruský summit z loňského dubna. Velkou pozornost vyvolalo i výroční zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB), které se konalo v září 2000 v pražském Kongresovém centru; na to ale přijeli zejména šéfové centrálních bank či ministři financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…