Jandák je dědečkem

31.12.2011 14:25

Hezčí, i když opožděný dárek k narozeninám si exministr kultury, poslanec za ČSSD a herec Vítězslav Jandák snad ani přát nemohl. Pět minut po půl druhé odpoledne se o silvestrovské sobotě stal poprvé dědečkem. Jeho dcera porodila v krčské nemocnici syna.

Jandák je dědečkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

“Měl se narodit 26. prosince, ale dal si načas. Zaplať pánbůh, že je zdravej a že se narodil v pořádku. A že patří ještě jako „rodák“ do roku 2011,“ řekl exkluzivně pro ParlamentniList.cz šťastný a hrdý dědeček Jandák.

Nejkrásnější dárek


Jeho vnuk přišel na svět po poledni. Jmenuje se Kryštof Kupec, váží 3,67 kg a měří 51 centimetrů. “Věděli jsme, že to bude kluk. Jak jinak taky, pokračovatel rodu. Důležité je, že je miminko zdravé a vše proběhlo v pořádku. Je to náš nejkrásnější dárek a jsme za něj rádi,“ prozradil Vítězslav Jandák, který kvůli tomu s rodinou zůstal na svátky v Praze a ani nejel na srub do jižních Čech, kde trvale žije.

Šišlající dědeček prý Jandák nebude


Klasickým “hlídacím“ a šišlajícím dědečkem prý ale politik a herec nebude. “Samozřejmě, že ho rád pochovám, povozím a pohlídáme ho se ženou, když bude třeba. Ale já si to budu užívat tak, až mu bude pět šest let, bude semnou chodit do lesa, na ryby a kdy už bude brát rozum. Ale i tak je to úžasný pocit. Doufám, že se i od syna Slávka jednou dočkáme vnuka, či vnuků,“ podotkl Jandák.


Jeho dcera Klára si letos koncem léta vzala bankéře Jiřího Kupce. Malý Kryštof je jejich prvním dítětem. Jandákova dcera měla druhou část těhotenství komplikovanou. Před časem uklouzla na ulici na kluzkém chodníku a zlomila si nohu. Do porodu musela trávit s nohou v ortéze.

Politika? Nic dobrého nás nečeká


“Naštěstí je to už docela dobré. Samozřejmě ji všichni budeme teď pomáhat a bude to fajn. Na nový rok 2012 se snad těším jen kvůli tomu malému. Nic dobrého nás asi nečeká, pokud zůstane dál ve vládě ta skvadra, která je tam teď. Přeji všem v této zemi, lepší dny, lepší vládu a zároveň jim vzkazuji, že je to jen na nich, jak se budou mít. Hlavně, ať v listopadu přijdou ke krajským volbám, tedy, pokud náhodou nebudou i volby parlamentní. Všechno je možné,“ dodal politik.


Ten znovu odmítl, že by byl “flákačem“ ve Sněmovně. “Pro blbé zákony, obzvlášť, když většinu má vládní koalice, prostě nemá cenu hlasovat a sedět tam. Ale rozhodně nikdo nemůže říct, že se flákám. Na rozdíl od některých i vládních poslanců, jsem pravidelně ve své poslanecké kanceláři, kam za mnou chodí voliči i jiných stran, dokonce pravicových, dokonce i podnikatelé, ale i nezaměstnaní, nešťastní lidé. Mám i další povinnosti, jako jsou výbory, jezdím za voliči a snažím se pomáhat, kde je třeba. A to je taky moje práce, nejen pouze setrvávání ve Sněmovně,“ dodal Jandák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…