Hájek dělá ostudu, napsal komentátor

06.01.2012 14:24

Komentátor Mladé fronty Dnes (MfD) Karel Steigerwald se zaobírá výzvou vicekancléře prezidenta republiky Petra Hájka, abychom nechodili k volbám. Proč? Jsou totiž podle Hájka zmanipulované médii, předem dané a nemáme dělat šašky, neboť nám média doslova vládnou. „Proč tomuto pseudodemokratickému klumprcajku, kde média diktují, co chtějí, Hájek sám na Hradě slouží, není jasné,“ táže se k tomu Steigerwald v dnešním vydání MfD.

Hájek dělá ostudu, napsal komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Teorií, že svět tajně někdo řídí, je mnoho. Staromilci věří na židovské či zednářské spiklence. Modernější je šifra Mayů, že svět už chcípne, ačkoliv dávno chcípl,“ rýpá v komentáři Steigerwald do vicekancléře Hájka.

„Jsou ilumináti, rozenkruciáni, jezuiti. Opus Dei a moderní Bilderbergové, tajní finančníci. Lidská představivost nemá mezí,“ pokračuje dále komentátor s tím, že ale Hájek z Hradu toto vše odmítl a nabídl teorii postmoderní, a to, že to vše řídí média.

„Nabízí se otázka: Řídí i Hájka nebo ne, když je prokoukl? Ale ne, je to všechno složité, jsou nitky, které se táhnou od média k médiu, tiskem, obrazem, navazují se na jiné nitky, občan je bezmocný, omotán, dušen, svoboda je nitkami spoutána. Hájek to vidí,“ rozvíjí dále Steigerwald myšlenku jasnozřivosti vicekancléře. Podle něj je ale sice Hájkova teorie módní, ale trvání mít nebude.

„Převezmou to kybernetické stroje, už natahují ruce. A za nimi? Rovnou, fuj, dech kosmu!“

Jenže každá mince má i druhou stranu  - když Hájek vyzývá lidi, aby nechodili volit, tak to je podle komentátora vážná věc a to už proto, že úředník demokracie tvrdí, že žádná demokracie vlastně není.

„Když to říkají myslitelé v podhradí, je to jejich riziko. Když to zní z Hradu, padá to na celý Hrad. Když to zní z úst konzervativního hlasatele, padá to na vše konzervativní. U nás se málo ví, že být konzervativní znamená, že člověk má rozum a užívá ho,“ píše dále komentátor a zdůrazňuje, že na to, aby média ovládala svět, je svět příliš složitý.

Dělá ostudu celému Hradu

Steigerwald ale svůj slovní útok na Hájka ještě více vyostřil. Podle něj totiž dělá ostudu celému Hradu. A to doslova.

„Dělat ostudu nabubřelými teoriemi se nevyplácí. Vždyť sám Hájek z Hradu je výtvor médií. Nejprve nebyl, pak byla média a teď je Hájek. Jako vejce a slepice,“ zdůrazňuje v komentáři.

Nakonec Steigerwald vysvětluje, proč se vlastně i Hájek dostává do médií: „Kdyby byl vědcem, který posunul o milimetr poznání o vývoji živé hmoty v pliocénu, do haiku by se nedostal. Když ale řekne, že svět řídí jezevec, je v haiku hned. To je princip médií. Ráda šíří hlouposti.“

Hájek na přednášce: „Křesťané v obklíčení médií“

Steigerwald s největší pravděpodobností reagoval na přednášku vicekancléře Hájka z tohoto úterý. Hájek přednášku nazval „Křesťané v obklíčení médií“ a přednesl ji pro konzervativně-vlastenecké občanské sdružení Lipový kříž.

A co tam Hájek tak zajímavého řekl, že to komentátora tak rozběsnilo? Například že mediokracie, tedy vláda médií, vytěsnila to, čemu se říkala demokracie. Jako příklad uvedl přímou volbu prezidenta. Tu podle něj politici nechtěli, ovšem média ji prosadila, aby si tak zvýšila svou moc, neboť během přímé volby prezidenta mohou silně ovlivňovat smýšlení voličů. Z rukou zákonodárců se tak volba přesouvá do rukou médii manipulovaného a ovládaného „lidu“.

Média určí, kdo bude příští prezident

„Půjde pak o to, jak se dohodnou lidi jako Bakala. Vybarterují nějakou osobu a tu pak prosadí,“ řekl Hájek. Média podle Hájka trivializují realitu a hrají na iracionální emoce a instinkty člověka. Útočí na první signální soustavu. Text nahrazuje čím dál více obraz a zvuk.

Média také dle něj manipulují se skutečností. Vytvoří téma a to se pak díky jejich působení postupně stává realitou. Rovněž řekl, že se nechce podílet na současném, médii destruovaném politickém systému a raději již nebude chodit k volbám. Volby totiž podle něho stejně již nic zásadního nezmění. „Lhostejno, jak jdete volit, výsledek je vždy tentýž,“ povzdechl si Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…