John, Bárta a Peake jednali s arcibiskupem Dukou o restitucích

10.01.2012 22:52

EXKLUZIVNĚ Podle informací ParlamentníchListů.cz z důvěryhodného zdroje jednaly špičky Věcí veřejných s pražským arcibiskupem, primasem českým, předsedou České biskupské konference a nově jmenovaným kardinálem Dominikem Dukou o problematice církevních restitucí.

John, Bárta a Peake jednali s arcibiskupem Dukou o restitucích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

"Předseda strany Radek John, šéf poslaneckého klubu Vít Bárta a první místopředsedkyně VV a místopředsedkyně vlády Karolína Peake byli na jednání s arcibiskupem Dominikem Dukou. Vyjednávali a vzájemně se informovali o svých pozicích a řešili garance příkladného nakládání s navráceným majetkem. Vedení stále jedná," informoval redakci důvěryhodný zdroj.

Lze jen spekulovat, zda schůzku pomohl sjednat někdo z Hradu. Prezident republiky Václav Klaus či jeho vicekancléř Petr Hájek jsou totiž známi svými dobrými vztahy jak s arcibiskupem Dukou, tak se šéfem poslaneckého klubu VV Vítem Bártou. Takováto spekulace je však nepotvrzená.

Špičky VV jednají o tom, zda na středečním jednání vlády restituce církvím podpoří, již osm hodin. Bez výsledku. Během noci mají ještě politici horečně jednat na tajném místě a ve středu v osm ráno mají s definitivním verdiktem seznámit poslance VV.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…