Ozval se Viktor Kožený: Stál bych o místo ve veřejné správě

02.06.2012 18:01

Podnikatel Viktor Kožený poskytl rozhovor časopisu Profit."Stál bych o místo ve veřejné správě, které nějak souvisí s plánováním vědeckých aktivit v ČR v letech 2030 až 2050," vzkazuje z Baham.

Ozval se Viktor Kožený: Stál bych o místo ve veřejné správě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

"Podle mě se významnost neměří jen penězi, ale hlavně dopadem podnikatelovy vize a činů na okolní svět. Budoucnost je o vědě a technologiích - a v této sféře se rodí nejvýznamnější podnikatelé. Nikoli v odvětvích, jako je těžba ropy nebo uhlí. Ty jsou pro dinosaury!" prohlásil například Kožený.

S Českem udržuje kontakty

Podle něj je klíčové v životě dělat to, z čeho má člověk dobrý pocit. "To další pak přijde samo. Včetně peněz, včetně "významnosti"," uvedl v rozhovoru Kožený. Uznal, že kdysi pro něj byla klíčová kuponová privatizace. "Ano. A nyní je to pro mě zase věda a prognózy globálních trendů. A také poradenství pro mé obchodní přátele," říká podnikatel.

Kožený už loni poskytl rozhovor časopisu Reflex. Tam se vyjádřil nejen ke kupónové privatizaci, ale například ke vztahu k Václavu Klausovi. „Pan Klaus si je dobře vědom mého přínosu k transformaci a privatizaci, o tom nepochybuji. Věří zřejmě, že já si své problémy vyřeším," reagoval Kožený na dotaz, proč se Klaus nikdy neozval v jeho prospěch.

Už tedy se vyjadřoval k situaci k česku, kterou sleduje. „Snažím se být stále při věci, mám vize, jež do Česka komunikuji. Co se týče ekonomických otázek, poskytuji informace řadě lidí v české exekutivě, nebudu konkrétní, jistě by jim to neprospělo," uvědomuje si Kožený, že spojení s jeho jménem by teď nikomu asi příjemné nebylo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…