Okamura žasne: Čistý Pospíšil? Vždyť patří na Bory!

28.06.2012 12:01

Tomio Okamura, česko- japonský podnikatel a kandidát do Senátu, se nevídaně ostře opřel do odcházejícího ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Ten byl prý „žábou na prameni“ české spravedlnosti, kterou záměrně systematicky likvidoval a nakonec naší zemi poškodil více než desítky kmotrů. Podle Okamury už dávno patří na Bory.

Okamura žasne: Čistý Pospíšil? Vždyť patří na Bory!
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

Odchod Pospíšila z vlády podle podnikatele Tomio Okamury neznamená nic jiného, než že z vlády zmizí jeden z mocenských klanů ODS - konkrétně klan plzeňského podnikatele Jurečka. „Přikládat tomu jakoukoliv morální rovinu nemá smysl,“ myslí si podnikatel.

Pospíšilův odchod po neuvěřitelně dlouhé agónii je podle něj dobrou zprávou. „Zásadním problémem české justice byli vždy ministři spravedlnosti. Lidé malí, bez vize, svázaní s profesní lobby a bez vůle a touhy měnit systém k lepšímu,“ popisuje ministry.

Celý článek T. Okamury ZDE

„Navzdory hlouposti, neschopnosti mnoha jiných ministrů spravedlnosti, je dnes už bývalý pan ministr Pospíšil vrcholem neschopnosti, hlouposti i všehoschopnosti v tom nejhorším slova smyslu,“ píše Okamura. Pod Pospíšilovým vedením se prý systém práva lámal až k absolutním zvěrstvům.

Napáchal víc než desítky kmotrů

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil podle jeho názoru napáchal více zla, než desítky Janoušků, Pitrů, nebo Jurečků. Ti jenom bojovali za svůj byznys, zatímco ministr má bojovat za rovnováhu a spravedlnost. A protože tak nečinil, vládne nám tu korupce a kmotři.

Navíc ministr Pospíšil podle něj zcela záměrně usiloval o systémovou podporu zločinu. Neustále se snažil měnit zákony tak, aby šlo majetek ukrást a zlegalizovat zároveň. „Vše lze lehce doložit na jednotlivých navrhovaných paragrafech z Pospíšilovy dílny,“ píše Okamura. Ty za něj sice evidentně psaly týmy právnických lobbistů, ale odpovědnost z ministra sejmout nelze.

„Výše popsané je jen část zvěrstev, za které by patřil Pospíšil ne na ministerstvo, ale na Bory,“ doporučuje česko-japonský podnikatel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…