Havel omlouval vraždění civilistů, zopakoval senátor na žádost čtenáře

27.07.2012 14:03

Čtenář ParlamentníchListů.cz se zeptal senátora za hnutí Severočeši.cz Jaroslava Doubravy, jak vnímá exprezidenta Václava Havla. Zeptal se na něj v souvislosti s Madelaine Albrightovou, o které Doubrava nedávno napsal, že je u nás uznávaná jen díky Václavu Havlovi. Dotazem na prvního českého prezidenta nahrál senátorovi na hodně ostrý smeč.

Havel omlouval vraždění civilistů, zopakoval senátor na žádost čtenáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Senátor se nejprve vyjádřil k bývalé americké ministryni zahraničí Albrightové. Tu podle něj Srbové zachránili před fašisty a ona se jim odvděčila tím, že spolu se svou vládou nechala bombardovat města a vraždit civilní obyvatelstvo.

„Jak se k tomu postavil Havel? Prý humanitární bombardování,“ připomíná následně postoj tehdejšího českého prezidenta. Sám Doubrava, který byl již v té době senátorem, mu prý chtěl ukázat dokumenty, co se v Srbsku děje, ale Václav Havel neměl zájem.

Doubrava se do Václava Havla drsně opřel již krátce po jeho smrti. Tehdy navrhoval, aby byl zákon o zásluhách Václava Havla formulován slovy „Václav Havel se zasloužil o smrt mnoha lidí.“  Pro ParlamentníListy.cz tehdy rovněž připomněl „humanitární bombardování“ Jugoslávie a také to, že „amnestoval, byť z dobrých pohnutek, sebranku vrahů, kteří po svém propuštění z kriminálu znovu vraždili.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…