Doktor Macek: Tluchoř si spletl Dušičky s Aprílem

31.10.2012 11:36

Vnitřní šarvátky v ODS zaujaly i doktora Miroslava Macka. Ostrý glosátor politického dění se tentokrát pozastavil nad tím, že z klobouku stranických rebelů je jako „nová tvář“ vytažen Pavel Blažek, který již přes dva roky vysedává ve stranickém vedení. Omluvou pro jejich protimluv je však prý to, že místopředseda Blažek byl celou tu dobu dokonale neviditelný.

Doktor Macek: Tluchoř si spletl Dušičky s Aprílem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

Doktor Macek se pozastavil nad tím, že skupina nespokojenců v ODS by v čele strany ráda viděla ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Tito lidé totiž rovněž vehementně kritizují současné Nečasovo vedení strany, které je třeba vyměnit.

Jenže v tomto vedení měl funkci místopředsedy i Pavel Blažek. Toto opomenutí však Macek chápe. Jakýkoliv Blažkův podíl na vedení strany podle něj za celých dva a půl roku nikdo nezaznamenal. „Na Petra Tluchoře se netřeba zlobil, holt si jen spletl Dušičky s Aprílem,“ poznamenává bývalý místopředseda ODS.

To však nic nemění na faktu, že současné vedení ODS si připsalo na konto výrazný neúspěch, jak Macek dokazuje citací svého přítele T.H., který se vysmívá vysvětlení stranického vedení, že voliči ODS v letošních krajských volbách „zůstali doma“. „Ti ztracení voliči ODS nezůstali doma. Většina z nich k volbám přišla a volila jiné strany. Volila aktivně proti ODS,“ cituje Macek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…