Mladá Boleslav: Odborníci z ČVUT radí s cyklostezkou do Jemníků

16.10.2012 21:36

Město Mladá Boleslav pečlivě připravuje podklady pro žádost o dotaci na stavbu nové cyklostezky z Mladé Boleslavi do příměstské části Jemníky.

Mladá Boleslav: Odborníci z ČVUT radí s cyklostezkou do Jemníků
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V těchto dnech se odborníci snaží najít vhodné řešení vedení cyklostezky přes most vedoucí nad R10. Proto na radnici v úterý dopoledne zavítal docent Petr Slabý z ČVUT, který s Mladou Boleslaví spolupracuje již několik let. Například se podílel na návrhu řešení Havlíčkovy ulice v lokalitě Kaufand. Dnešního jednání se zúčastnil také zástupce příměstské části Jemníky, náměstek primátora Jiří Bouška, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Josef Macoun a Bohuslav Devátý, vedoucí odboru stavebního a rozvoje města.

Podle docenta Slabého jsou dvě věci, které zajistí bezpečnost cyklistů na mostě: zpomalovací prvek před a za mostem a snížení rychlosti. Tyto možnosti musí město dále řešit společně s projektantem. Na stavbu nového mostu, který si vyžádá investici přibližně 15 milionů korun, chce Mladá Boleslav získat dotaci. Pokud by se podařilo tyto finance získat, město by z rozpočtu zaplatilo 4 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…