ANO uspořádalo snídani s pražskými kandidáty. Došlo na obchvaty i Opencard

26.09.2014 11:12

REPORTÁŽ Na pražské Malé Straně se v útulné restauraci Cukrkávalimonáda ve čtvrtek dopoledne konala snídaně s lídryní pražské kandidátky ANO Adrianou Krnáčovou, kandidáty do zastupitelstva Patrikem Nacherem a Eliškou Kaplicky, a úspěšnou senátní kandidátkou Janou Duškovou, která postoupila do 2. kola doplňovacích voleb na Praze 10. Z médií jsme zvyklí na to, že předvolební akce ANO se těší oblibě novinářů a rovněž voličů, avšak ranní snídaně probíhala v intimním duchu, na kterou dorazila jenom hrstka novinářů.

ANO uspořádalo snídani s pražskými kandidáty. Došlo na obchvaty i Opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO

Úvodní slovo dostala Adriana Krnáčová, která mluvila o problematické Opencard. Již několikrát se vyjadřovala v rámci svého volebního programu o tom, co si myslí o bývalém managementu dopravního podniku a o projektu Opencard. Podle lídryně pražské kandidátky ANO by měla kartička v hodnotě 1,3 miliardy korun nabídnout Pražanům mnohem více.

Dále padlo pár slov k řešení projektu o pražském okruhu a odklonění tranzitní dopravy mimo Prahu. Jsou připraveny dva projekty, které by měly ulehčit okolním obcím. 

Poté se k zmiňované „kartičce“ vyjádřil také Patrik Nacher, který už několik let bojuje proti absurdním bankovním poplatkům. Dle jeho slov je nutno primárně projít všechny smlouvy, které se týkají projektu Opencard a najít finální řešení, které by konečně ukončilo několika měsíční problémy, které jsou s ní spojovány. Jako řešení nastínil konkrétní projekty „multifunkční karty“, které úspěšně fungují například v Chicagu nebo v Londýně.

Ve zkratce promluvila i kandidátka do Senátu Jana Dušková, která byla zhrozena z tragické účasti voličů na doplňovacích volbách na Praze 10, kde se úspěšně probojovala do druhého kola. Podle jejich slov patnácti procentní účast vypovídá o zájmu občanů o politiku a na druhé kolo očekává účast ještě menší.

Na závěr snídaně promluvila i Eliška Kaplicky, která se v rámci kampaně snaží poukázat na nefunkčnost kulturních instituci a řešení vidí v tom, že je potřeba odpolitizovat kulturu. Jak řekla, chybí pražským kulturním institucím vize, podle které by instituce fungovaly. Od nové koncepce čerpání grantů a nakládaní s ním přes komunikaci pražských divadel, která je v současné době na bodě mrazu. Dle slov Adriany Krnáčové chybí Praze a celkově České republice kulturní politika- nikdo neví co, jak a proč vůbec podporujeme a kam peníze z grantů na kulturu mizí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lívia Ševčíková

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…