Paroubek: Dělá si A. Krnáčová z veřejnosti dobrý den?

18.09.2014 18:13

Lídryně pražské kandidátky hnutí ANO A. Krnáčová nám toho ze svého politického programu zatím mnoho nevyzradila, a tak už by si jeden začal myslet, že žádný nemá. Ale omyl!

Paroubek: Dělá si A. Krnáčová z veřejnosti dobrý den?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Kandidátka na post pražské primátorky uvedla, že podle ní by každý pražský radní měl mít bezpečnostní prověrku alespoň na stupni „důvěrné“. Sám jsem tuto prověrku jako náměstek pražského primátora pro finance měl. Trvá řadu týdnů, než člověk nashromáždí materiály, které je nutné k prověrce obstarat. A pak trvá několik měsíců, než Národní bezpečnostní úřad celou záležitost vyřídí.  To, co Krnáčová požaduje, by tedy na určitou dobu zcela destabilizovalo fungování městské rady.  A nebylo by to pochopitelně k ničemu. Znám lidi, kteří mají bezpečnostní prověrku stupně „tajné“, a stejně je babišovská média častují přídomky typu „kmotr“. Ze strany Krnáčové jde opět pouze o marketingový tah.

Velmi rád bych znal její odpovědi na otázky, které jsou pro Prahu skutečně důležité:

1.   Jak chce hnutí ANO řešit dostavbu vnitřního pražského okruhu? Po otevření tunelu Blanka bude nutné, aby se části vnitřního okruhu, tedy tunely Blanka, Mrázovka a Strahovský tunel propojily s expresním okruhem. To bude stát kolem 20–25 miliard korun. Kde je chce paní Krnáčová vzít?

2.   Jak bude řešit financování výstavby trasy D pražského metra? Kde vezme asi 15–25 miliard korun nezbytných na výstavbu nové trasy? A odpověď typu: „Profíci si budou vědět rady,“ neberu.

Paní Krnáčová by se měla přestat soustředit na pseudoproblémy, které pouze ukazují na její nekompetentnost, a měla by veřejnost seznámit s tím, jak „prostě zařídí“ to, co Praha skutečně potřebuje.

Z podobného ranku jsou ovšem i další předvolební sliby. Např. Lídr hnutí Pro Prahu Z. Passer slibuje výstavbu trasy D metra a současně „vybrabčení“ městské kasy ve prospěch financování (menších a malých) městských částí To se vzájemně prakticky vylučuje. Zákon o zachování hmoty platí, bohužel, i ve financích.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…