Téměř 300 lidí dnes na Václavském náměstí demonstrovalo za Izrael

25.11.2012 16:10

Téměř 300 lidí přišlo dnes na pražské Václavské náměstí k jezdecké soše knížete Václava podpořit stát Izrael v jeho boji proti Palestincům, kteří ostřelují židovská města raketami a podnikají teroristické útoky. Příchozí mohli rovněž podepsat petici za vypovězení uznání palestinského státu Českou republikou.

Téměř 300 lidí dnes na Václavském náměstí demonstrovalo za Izrael
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaromír Štětina na tiskové konferenci

Ještě komunistické Československo uznalo s více než stovkou dalších zemí stát Palestinu, který v listopadu 1988 vyhlásil tehdejší palestinský vůdce Jásir Arafat. Česká republika pak uznala všechny státy, které k 31. prosinci 1992 uznalo Československo. Izrael ale podmiňuje uznání Palestiny uznáním státu Izrael palestinskou stranou.

Demonstranti si přinesli modrobílé izraelské státní vlajky a transparenty s texty: "Vrazi z Gazy vraždí, Izrael má právo se bránit", "Vyprošujte Jeruzalému pokoj", "Nedříme a nespí ten, jenž chrání Izrael" či "Podpořme Izrael a jeho právo na obranu". Transparent s textem "Hamas jsou vrazi, Izrael se musí bránit, média, nelžete" držel v ruce i senátor Jaromír Štětina, který se demonstrace rovněž účastnil.

Demonstraci po 13:00 zahájili trubači troubením na volské rohy, z reproduktorů zněly židovské písně, při kterých někteří účastníci demonstrace tancovali. Podle pořadatelů přijalo pozvání na demonstraci, svolanou Ligou proti antisemitismu, na 300 lidí a podle odhadu policie jich téměř tři stovky také přišly. Na poklidnou akci dohlíželo několik policistů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…