Za otravy alkoholem mohou čtyři ministerstva, myslí si ČSSD

11.09.2012 14:55

ČSSD obvinila českou vládu za to, že dostatečně nepředcházela pančování lihovin a navíc proti němu ani příliš nebojuje. Strana v prohlášení určila konkrétní viníky v podobě jednotlivých ministerstev.

Za otravy alkoholem mohou čtyři ministerstva, myslí si ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pivo

„Nic netušící občané byli po nakoupení lihovin v české maloobchodní síti otráveni metylalkoholem. Pět již zemřelo a dalším hrozí slepota, případně jiné trvalé následky. Je čas pojmenovat pravé příčiny tohoto problému. Tou hlavní příčinou je selhání státu v jeho kontrolní roli. Selhala hned 4 ministerstva najednou,“ konstatuje sociální demokracie.

Hygienická služba je v limbu

Ministerstvo financí prý není schopné zabránit dovozu nezdaněných a zdraví nebezpečných lihovin, resort zemědělství prý zase dostatečně nesleduje resort lihovin na českém trhu. Dalším viníkem je ministerstvo průmyslu, které prý není schopno zajistit, aby se v trafikách nenalévaly lihoviny pochybného původu.

Posledním jmenovaným je ministerstvo zdravotnictví. „Kontroly na nebezpečný alkohol byly dosud minimální, koncepce hygienické služby, o kterou žádal již skoro před rokem Senát, nebyla předložena a Hygienická služba je ve zvláštním limbu. Náměstek ministra za ni zodpovědný by poslán na mnohaměsíční dovolenou a nový jmenován nebyl,“ konstatuje ČSSD.

Česká republika se podle největší opoziční strana vrací do 50. let minulého století, kdy se takové otravy děly. „Že se něco takového děje v členské zemi EU ve středu Evropy v roce 2012 je ostudou naší země a především však vlády a jejich 4 zodpovědných ministrů. Ministři financí, zemědělství, průmyslu a obchodu a zdravotnictví by měli za mrtvé a slepé české občany převzít zodpovědnost, omluvit se jejich rodinám a rezignovat,“ vyzvala sociální demokracie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…