Obrat protivládních demonstrantů: Předčasné volby odmítáme, tvrdí

05.05.2012 7:49

Předčasné volby nejsou přijatelným řešením pro Výkonnou radu (původní Holešovské výzvy). Tvrdí to Karel Fiedler, ostravský lídr hnutí, který poskytl ParlamentnimListům.cz prohlášení Výkonné rady (původní Holešovské výzvy).

Obrat protivládních demonstrantů: Předčasné volby odmítáme, tvrdí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Do Prahy přijely tisíce protestujících za odstoupení vlády

„Požadavek iniciativy STOP VLÁDĚ na demisi vlády a současně pořádání předčasných voleb není dle našeho názoru řešením naší politické situace a v důsledku tak ani řešením morální devastace společnosti. Předčasné volby, konané podle stávajících pravidel, které požaduje současná opozice a které současná vláda hodlá případně uskutečnit v nejkratším možném termínu, umožní uspět v takových volbách pouze stávajícím zdiskreditovaným parlamentním stranám,“ píše se v prohlášení.

Předčasné volby pozitivní změnu nepřinesou

„Strany ODS a TOP 09 tak jasně ukazují, že místo uspořádání spravedlivých demokratických voleb na nových principech, které by umožnily vstup na politickou scénu novým a nezdiskreditovaným subjektům a jednotlivcům a měly by možnost posunout tuto zemi k nové prosperitě, tak raději v předčasných volbách přenechají vládu stávajícím opozičním parlamentním stranám ČSSD a KSČM, což průzkumy volebních preferencí jednoznačně naznačují.

Podrobnější hodnocení takového kroku a postupu ponecháváme na vlastní úvaze a posouzení každého občana a voliče,“ uvádí oficiální dokument.
Původní Holešovská výzva znovu předkládá svou vizi řešení politické situace. Podle Fiedlera je to: demise vlády, ustanovení dočasné vlády odborníků, uzákonění obecně platného referenda, příprava nových spravedlivých demokratických voleb, konaných na základě rovné soutěže všech v nich zúčastněných subjektů a nikoliv na základě marketingových kampaní, založených na objemu peněz do nich vložených (jejichž původ je často navíc velmi diskutabilní), a teprve potom konání nových spravedlivých voleb.


Fiedler: Shodli jsme se na tom na regionální úrovni


„Toto jsou body, na kterých se plně shodli zástupci původní Holešovské výzvy, ostatních občanských a politických iniciativ a zástupci vybraných odborových organizací na regionální úrovni v Ostravě,“ uvedl pro ParlamentniListy.cz Karel Fiedler.


„Nové (předčasné) volby, konané podle stávajících pravidel, nemohou trvale přinést změnu politického klimatu v naší zemi a změnu morálky politického prostředí. V takových urychlených předčasných volbách se mohou prosadit jen současné zdiskreditované parlamentní strany, ovládaných mocí peněz, kmotrů a zájmových skupin, ať už z levé či pravé strany politického spektra,“ říká Fiedler.


Stávající parlamentní strany nemají podle jeho slov žádný zájem na uskutečnění voleb, které by ukázaly skutečný zájem všech voličů. Požadavek iniciativy STOP VLÁDĚ na pořádání předčasných voleb bez změny volebních parametrů, bohužel, pouze nahrává výměně stávajících politiků vládnoucích za opoziční, nikoliv výměně politické scény odpovědné za finanční a morální devastaci této země. „Náhrada pouze současných vládnoucích stran a politiků současnými opozičními stranami a politiky není řešením pro tuto zemi. V případě konání předčasných voleb najdeme mimořádné řešení, jak postupovat dále,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Fiedler a vybídl ke sledování původní webové stránky hnutí.


Petr a Růžička už původní Holešovskou výzvu nereprezentují


Zároveň ParlamentniListy.cz upozornil na to, že Jaroslav Petr byl výkonnou radou odvolán z pozice tiskového mluvčího a nemá právo dále vystupovat jménem původní Holešovské výzvy. Členem výkonné rady už není ani Vlastimil Růžička již není členem výkonné rady. Stejně tak není  HOH 2012 nástupcem původní Holešovské výzvy.


„ Původní Holešovská výzva se plně a zcela distancuje od používání názvu Holešovská výzva jinými subjekty, které nemají žádnou spojitost s původní Holešovskou výzvou. Tato původní výzva občanům a jiným iniciativám v současnosti pokračuje bez tohoto názvu. Původní zakladatelé a signatáři prohlašují, že jakékoliv subjekty nebo tiskoviny, které se tímto názvem v současnosti zaštiťují, nemají nic společného s touto původní občanskou výzvou, jejími idejemi a myšlenkami,“ uvedl Fiedler, podle něhož původní pravá výzva a její původní signatáři v tuto chvíli vystupují bez jakéhokoliv názvu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Vidiševská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…