Čtyři z pěti Čechů se radují ze zásahu proti Nagyové

14.06.2013 16:40

Zásah Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (UOOZ) vítají téměř čtyři pětiny Čechů, demisi vlády pak požaduje bez ohledu na výsledek vyšetřování více jak polovina veřejnosti. Vyplývá to z exkluzivního bleskového internetového průzkumu agentury SANEP.

Čtyři z pěti Čechů se radují ze zásahu proti Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas se obhajoval před sněmovnou, avšak kritika byla veliká

Zásah ÚOOZ na Úřadu vlády a dalších místech v ČR, který nemá v historii ČR obdoby, vnímá pozitivně 79,4 % veřejnosti. „Více jak polovina (51,3 %) domácí populace je pak toho názoru, že zásah ÚOOZ a zadržení bývalého a současného šéfa Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka a Milana Kovandy, šéfa Úřadu vlády Lubomíra Pouly, šéfky kanceláře premiéra Jany Nagyové, bývalého náměstka ministra zemědělství Romana Bočka, exposlance Petra Tluchoře a někdejšího ministra zemědělství Ivana Fuksy je dostatečným důvodem k demisi vlády a to bez ohledu na výsledky vyšetřování,“ uvádí průzkum společnosti SANEP.

Celý průzkum ZDE

ČR demokratickou zemí

Skutečnost, že zatím vnímá veřejnost rozsáhlý zásah ÚOOZ kladně, potvrzuje podle SANEPu i zjištění, že pro v souhrnu 73,3 % respondentů, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace, je tento zásah policie potvrzením, že ČR je demokratickou zemí.

Tento průzkum byl proveden pomocí internetu ve dnech 13. – 14. června 2013 na vybrané skupině 1.028 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-69 let. „Celkově se průzkumu zúčastnilo více jak 6.117 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-3,5 %,“ stojí také ve zprávě společnosti SANEP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

4:44 „Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

Spalovací motory je třeba hodit na smetiště dějin. Varianta syntetických pohonných hmot je rovněž za…