Dělník z továrny vzpomíná na Nagyovou: Vždycky to prý byla potvora

29.06.2013 15:00

ParlamentniListy.cz mapují dosavadní život Jany Nagyové, ženy, která se vypracovala z chudé kantýnské na nejmocnější členku ODS a potažmo celé země. Je přirozené, že na Karlovarsku, odkud pochází, její zatčení vyvolalo obrovskou vlnu vášní. O kauze Nagyové se horlivě baví lidé ve fabrikách, kde působila, v hospodách nebo také v kadeřnictví.

Dělník z továrny vzpomíná na Nagyovou: Vždycky to prý byla potvora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

Pan Pavel, který si nepřál zveřejnit své celé jméno, nicméně redakce jeho totožnost zná, zažil Janu Nagyovou na vlastní oči jako dělník z továrny Chodos v Chodově. Zareagoval na náš článek, v němž ji její bývalá kamarádka hodnotí jako pracovitou, chudou a ustaranou matku: „Já ji poznal ve fabrice jinak, přesně takovou, jak se potom chovala v politice. Její manžel Petr, byl to fešák, nám dělal mistra. Občas se objevila na dílně. Většinou mu přišla kvůli něčemu vynadat. Postavila ho pořádně do haptáku, on tam stál jako blbec, a my, chlapi na dílně, jsme se mu samozřejmě chechtali. Asi ho nutila podnikat, tak od nás odešel, ale pak se s ní brzy rozvedl. On byl moc fajn, ona ale byla vždycky potvora,“ dodává. „Je stále stejná, jen tehdy nebyla taková prdelatá,“ uštěpačně vypráví pro ParlamentníListy.cz Pavel.    

Kovaná komunistka?

Zajímá nás, zda je pravda, že Jana Naygová byla dříve kovanou komunistkou, jak na ni někteří lidé vzpomínají. „Tak to pozor,“ rozčílí se najednou Pavel. „Ve fabrice byli kovaní komunisti všichni, pak obrátili a nalezli do ODS. Škoda, že už nemám fotky z prvomájových oslav, jak tam všichni pochodovali s komunistickýma transparentama," lituje a líčí barvitě, jak byli chodováci na prvního máje uvědoměle sešikovaní.

Dvouletá rychlokvaška

Na otázku, jak si vysvětluje překvapivou kariéru této bývalé kantýnské, má hned jasno: „Ona si už u nás udělala dvouletou rychlokvašku, byla to taková maturita-nematurita. Někde jsem četl, že stejným způsobem získala i vysokou školu. Z hlavní kantýny se pak vymrštila do účtárny a tímto způsobem pokračovala, až dosáhla svého. Kariérismus měla v sobě dávno. K nám obyčejným dělníkům se chovala nadřazeně a ve vedení byla jako ryba ve vodě. Vždycky mi bylo jasný, že tady neskončí, ale že si kolem prstu omotá i premiéra, to by mne ve snu nenapadlo. Je mi ho líto, jak kvůli ní dopadl, něčím mi připomíná toho našeho bývalého mistra,“ dodal na závěr pro ParlamentníListy.cz Pavel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…