Reedová promlouvá o Peake úplně jinak, než se napsalo

24.04.2012 17:52

Někdejší přední pražská politička a bojovnice proti korupci Markéta Reedová rezolutně odmítá své angažmá v platformě Karolíny Peake. Přesto, že uskupení fandí, sama se na něm podílet nehodlá. I kdyby na ní Peake vytáhla jakékoliv trumfy, dá jí prý košem.

Reedová promlouvá o Peake úplně jinak, než se napsalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Markéta Reedová

Nově vznikající platforma zběhlé véčkařky Karolíny Peake mohla mít další přírůstek, který by jí zvýšil kredit. Někdejší předsedkyni SNK-ED a náměstkyni pražského primátora proslulou bojem proti korupci, Markétu Reedovou.

O politickém návratu v současnosti řadové členky VV informoval ve svém aktuálním vydání časopis Týden. Podle političky, která se v současnosti realizuje prostřednictvím působení ve své kavárně v centru Prahy, jde ale o novinářskou kachnu. Karolína Peake jí prý žádný návrh, aby k ní dezertovala, neučinila. 

Novinářská kachna?

"Je to hloupost, nikdo mě neoslovil," uvedla Reedová pro ParlamentníListy.cz. Ty však v souvislosti s nově vznikající platformou zajímalo, jak by Reedová reagovala v případě, že by podobnou nabídku skutečně obdržela. Někdejší náměstkyně primátora má jasno. Peake by dala košem.

S Peake se bavím. Ale nepůjdu k ní

"Z politiky jsem odešla, je to mé definitivní rozhodnutí. Kdyby tato nabídka přišla, odmítla bych ji. Nechci se nijak angažovat," řekla zcela rozhodnutá Reedová. Ohledně ovlivňování politiky z pozadí však někdejší šéfka SNK-ED tak rezolutní není. "Normálně se s nimi budu bavit. Kdyby ode mě potřebovali pomoc, ráda ji poskytnu," uvedla pro ParlamentníListy.cz Reedová.

Paggio a Dobeš. Ti mají budoucnost

Vznikající uskupení kolem Karolíny Peake má podle ní velkou šanci na politickém poli uspět. A to i do budoucna. "Někteří lidé, které Karolína získala, třeba Viktor Paggio, Lenka Andrýsová nebo Pavel Dobeš (poslanci, kteří do platformy Peake dezertovali z poslaneckého klubu VV, pozn. red.) jsou mladí a velmi nadějní. Myslím, že o nich ještě uslyšíme. Já sama jim držím palce," vzkázala členům nové politické platformy.

Iniciativu Karolíny Peake tak žena, která se už do vysoké ani komunální politiky nemíní vracet, kvituje s povděkem. "Byla to jediná šance, jak se v politice mohla ještě část Véček zachránit," uvedla Reedová pro redakci. 

Politolog: Reedová? To je jedno

Její eventuální angažmá v zákulisí Peake platformy ohodnotil pro ParlamentníListy.cz i politolog Josef Mlejnek. "Vzhledem k tomu, že paní Reedová není poslankyně, tak je v tuto chvíli jedno, odkud radí," řekl redakci stručně.

Kdo je Markéta Reedová:

Česká komunální politička, od roku 2002 zastupitelka hlavního města Prahy, od června 2009 do února 2010 předsedkyně strany SNK Evropští demokraté a v letech 2006 až 2009 náměstkyně primátora Prahy, v jejíž gesci byly evropské fondy, zahraniční vztahy a protikorupční opatření. Od března 2010 je členkou strany Věci veřejné. Před parlamentními volbami v roce 2010 se nechala vyfotografovat na kontroverzní kalendář Věcí veřejných, na kterém se ženské představitelky VV představují polonahé a ve vyzývavých pózách. Má syna Alexandra.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…