VIDEO Velikonoční nářez ruské TV: Vrchní propagandista sejmul Donalda Trumpa. Je prý horší než Kim Čong-un. A přidal reportáž z KLDR

18.04.2017 13:10

Ruská státní média definitivně změnila svůj pohled na amerického prezidenta Donalda Trumpa. Na ruském státním TV okruhu Dmitrij Kiseljov v neděli prohásil, že Trump je nebezpečnější než lídr Severní Koreje Kim Čong-un.

VIDEO Velikonoční nářez ruské TV: Vrchní propagandista sejmul Donalda Trumpa. Je prý horší než Kim Čong-un. A přidal reportáž z KLDR
Foto: repro youtube
Popisek: Dmitrij Konstantinovič Kiseljov

„Osud světa visí na vlásku; jaderná válka mezi Severní Koreou a Spojenými státy může kdykoli vypuknout. Nyní je vše v rukou pouhých dvou osob: Donalda Trumpa a Kim Čong-una. Nebezpeční jsou určitě oba, ale který z nich je nebezpečnější?“

„Podle mého názoru je nebezpečnější Trump, který nehodlá na rozdíl od Kim Čong-una vyjednávat. Severokorejský lídr se navíc doposud nedopustil žádného aktu agrese proti cizímu státu. Donald Trump minulou neděli bombardoval Sýrii, přitom bez jakýchkoli důkazů, že byly v zemi skutečně použity chemické zbraně. Trump je jednoduše více implulzivní a méně čitelný než lídr Severní Koreje,“ uvedl v pravidelném týdenním pořadu Vesti nedeli na státním ruském kanále Dmitrij Kiseljov, jenž je ředitelem státní tiskové agentury a některými kruhy je považován za vrchního propagandistu Kremlu.

„King Čong-un nikdy k břehům Ameriky nevyslal mořskou flotilu, což Donald Trump učinil minulý týden,“ pokračoval neoficiální mluvčí Kremlu.

Anketa

Turecko považuji za ...

hlasovalo: 11205 lidí

„Můj poslední argument nese rodinný charakter. Kim Čong-un má jednu 4letou dceru, která zatím nedostala vlastní kancelář v prezidentské rezidenci,“ uvedl Kiseljov ve zjevné narážce na Ivanku Trumpovou, která byla ve svých pětatřiceti letech jmenována do oficiální funkce v Bílém domě.

„Bezmála 200 milionů lidí, kteří žijí v obou Korejích a v Japonsku, v posledních dnech žije ve strachu z jaderného konfliktu. Ruský Kreml vyzývá v této situaci všechny strany ke zdrženlivosti a varuje před provokacemi,“ stavěl Kiseljov Rusko do pozice nejstřízlivější strany.

Kiseljov byl hned v několika svých posledních vystoupeních vůči Donaldu Trumpovi kritický. Od voleb v loňském roce ruská statní televize naprosto fundamentálně změnila mediální obraz amerického prezidenta v Rusku. Dříve ho prezentovala jako racionálního člověka, který chce spolupracovat s Ruskem.

Změna prezentace Donalda Trumpa v ruských médiích vedla k poklesu jeho popularity mezi ruským obyvatelstvem. Podle průzkumu veřejného mínění zveřejněného v pondělí 18. dubna státní agenturou VTSIOM má 39 % obyvatel Ruska o americkém prezidentu negativní mínění. Ještě v březnu to bylo pouhých 7 %.

Ruský obraz Severní Koreje

V sobotu se v Severní Koreji slavil 105. rok od narození někdejšího lídra Kim Ir-sena. V rámci oslav vystoupily stovky gymnastů, byla zorganizována vojenská přehlídka a nechyběl ani půlhodinový ohňostroj. Vše mělo demonstrovat jednotu země čelící vnějším hrozbám. Do hlavního města Severní Koreje se vydala reportérka ruského Prvního kanálu, aby divákům popsala život v zemi uzavřené před okolním světem.

„Spojené státy se nás snaží zahnat do války. My věříme ve své síly. Máme nejlepšího lídra na světě a vítězství bude na naší straně,“ odrecitoval zjevně připravenou řeč jeden z vojáků přítomných na vojenské přehlídce do mikrofonu ruské reportérky.

V hlavním městě Pchjongjangu se momentálně staví mrakodrap, který se stane nejvyšší budovou v zemi a ve kterém budou bydlet vědci a profesoři vysokých škol. „Korejci nám nepochybně ukazují to nejlepší, co mají. Nicméně životní úroveň v hlavním severokorejském městě se zdá být na relativně vysoké úrovni. Jeli jsme moderním metrem, ve kterém je bezplatný přístup k internetu,“ uvedla ruská reportérka.

Korejská armáda sestává podle neoficiálních informací z 1 300 000 osob, což z ní dělá 4. nejpočetnější armádu na světě. Pro tyto muže a ženy je největší ctí, když se mohou promenádovat na vojenské přehlídce před zraky svého lídra.

„Lídr Severní Koreje Kim Čong-un je zdaleka nejpopulárnější osobou v zemi; zprávy o něm jsou vždy na prvních stranách všech novin. Nicméně na posledních stranách se lidé mohou dočíst o událostech ve světě: v Sýrii, v Evropě, v Rusku i ve Spojených státech,“ utvrzovala reportérka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…