Olomoučtí celníci zadrželi v rychlíku nelegálně přepravovaný tabák

28.05.2018 10:01

Sedm kilogramů nelegálně přepravovaného tabáku zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly v rychlíku na pravidelné trase Bohumín – Brno.

 Olomoučtí celníci zadrželi v rychlíku nelegálně přepravovaný tabák
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Olomoučtí celníci prováděli v minulých dnech kontroly v železniční přepravě. Krátce po čtvrté hodině odpoledne si vytipovali rychlík na pravidelné trase Bohumím – Brno. Při kontrole jednoho z vagonů zjistili, že třiačtyřicetiletý muž převáží dvě zavazadla plná tabáku. Když celníci zkontrolovali cestovní tašku a batoh, našli tam 7 kilogramů řezaného tabáku určeného ke kouření, a to bez tabákových nálepek. Daňový únik byl předběžně vyčíslen na více než 45 tisíc korun.

Celníci zboží zajistili. V případě, že muž neprokáže zdanění, hrozí mu sankce propadnutí či zabrání zboží a zároveň po něm celní správa vymáhá zaplacení spotřební daně.

V souladu se zákonem o spotřebních daních je pro osobní spotřebu a bez daňového dokladu na daňovém území ČR možné převážet maximálně 1 kilogram tabáku.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi nezdaněné tabákové výrobky. V loňském roce zajistili více než 15 tun tabáku a téměř 200 tisíc kusů cigaret.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

13:04 Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

Poslední květnový víkend patřil v Teplicích nejen slavnostnímu Zahájení 870. lázeňské sezony, ale i …