SBPV: Pietní akt za oběti rudého teroru

24.06.2012 9:24

Sdružení bývalých politických vězňů zve na pietní akt za oběti komunistického teroru na Ďáblickém hřbitově.

SBPV: Pietní akt za oběti rudého teroru
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vlajka s Gottwaldem a svastikou

Sdružení bývalých politických vězňů 1948 -1989 (SBPV), organizace sdružující politické vězně komunistického režimu, pořádá dne 26. června 2012 v 10:00 pietní akt za oběti rudého teroru. Pietním aktem si připomínáme oběti a hrdinství obětí komunistického režimu.

Pietní akt se koná za přítomnosti členů Vlády ČR a Senátu ČR, církevních představitelů, zahraničních velvyslanců, bývalých politických vězňů a široké veřejnosti na Čestném pohřebišti politických vězňů III. odboje na Ďáblickém hřbitově v Praze 8.

O zřízení Čestného pohřebiště politických vězňů III. odboje na hřbitově v Ďáblicích se začátkem devadesátých let osobně zasadil tohoto roku zesnulý bratr Stanislav Stránský, předseda SBPV. Na tomto místě se nachází hromadné hroby mnoha set odpůrců komunistického režimu, popravených nebo umučených v komunistických lágrech, včetně novorozenců, kterým se nedostalo adekvátní péče ve vězení.

Snahou letošní pietní akce je také rozšíření okruhu pozvaných zástupců organizací se vztahem na události padesátých let a zajistit její publicitu tak, aby odkaz padlých, na které s úctou vzpomínáme, nebyl zapomenut.

Ladislav Bergmann
předseda SBPV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …