Nejkrásnější známka světa je z České republiky

12.10.2012 14:00

Známka České pošty vyhrála Grand Prix de l´exposition WIPA, nejuznávanější mezinárodní soutěž o nejkrásnější známku světa.

Nejkrásnější známka světa je z České republiky
Foto: Česká pošta
Popisek: Logo České pošty

Do prestižní soutěže spojené se světovou výstavou WIPA Vídeň můžou poštovní správy přihlásit vždy maximálně jeden exemplář. Česká pošta vybrala písmenovou známku „Poštovní muzeum“ od slovenského výtvarníka Dušana Kállaye, kterou rytecky rozkreslil Miloš Ondráček. Se 122 body se tato známka umístila na 1. místě, před 2. Lichtenštejnskem (115 bodů) a 3. Slovenskem (99 bodů). V první desítce se na dalších místech umístily známky poštovních správ Švédska, Vatikánu, Ukrajiny, Chorvatska, Ruska, Německa a Islandu.

„Vítězství České republiky v soutěži je zároveň oceněním vysoké kvality tvorby známek u nás. Zatímco řada konkurenčních poštovních správ pro soutěž vybrala například aršíky, které jsou výrobně mnohem složitější, my jsme vyhráli s úplně běžnou výplatní známkou tištěnou ofsetem, “ říká Břetislav Janík, ředitel odboru známkové tvorby České pošty.

Jisté je, že porota se rozhodla udělit České poště první cenu především díky excelentnímu grafickému návrhu výtvarníka Kállaye a přidanou ryteckou rozkresbou rytce Ondráčka.

Vynikající roli splnila i Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s., která známku vytiskla ve vysokém rozlišení a kvalitě.

Pohár Grand Prix a diplom bude předán zástupcům České pošty v sobotu 1. prosince 2012 ve Vídni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pošta

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…