Nové pole Iomega StorCenter px12-400r NAS představuje inovativní síťové úložiště za přijatelnou cenu

12.11.2012 9:40

Společnost Iomega, světová špička v ochraně dat, dnes oznámila celosvětovou dostupnost nového síťového úložného pole Iomega® StorCenter™ px12-400r určeného pro montáž do racků.

Nové pole Iomega StorCenter px12-400r NAS představuje inovativní síťové úložiště za přijatelnou cenu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Toto zařízení je založeno na snadno použitelných úložných technologiích společnosti EMC, nejlepších ve své třídě, a díky své příznivé ceně je ideální pro malé a střední firmy, odloučená pracoviště, firemní pobočky i distribuované podniky.

StorCenter px12-400r kombinuje extrémně vysokou datovou propustnost díky čtyřem gigabitovým ethernetovým připojením a procesoru Intel Core i3 v uživatelsky atraktivních konfiguracích v rozsahu od bezdiskového modelu, který uživatelům umožňuje použít vlastní pevné disky, po modely s možností flexibilní volby 1TB, 2TB, 3TB a 4TB pevných disků serverové třídy.

StorCenter px12-400r dále také využívá nejnovější verzi oceňovaného softwaru EMC® LifeLine™, pokročilého operačního systému pro zařízení Iomega NAS, který zpřístupňuje podnikové technologie a cloudové funkce od společnosti EMC nejširším skupinám uživatelů v menších firmách i dalších prostředích.

Mezi pokročilé funkce nabízené novým síťovým úložným polem StorCenter px12-400r patří deduplikace, VDI, databázové a úložné aplikace. Mezi nově se rozvíjející aplikace patří systémy pro správu videa (VMS), určené pro kamerové systémy, a řešení McAfee VirusScan Enterprise nativně běžící přímo v úložišti.

Seznamte se s novým síťovým úložným polem Iomega StorCenter px12-400r

StorCenter px12-400r využívá procesor Intel Core i3 3.3GHz Ivy Bridge, který zajišťuje podporu náročných aplikací jako virtualizace, deduplikace, správa databází a kamerové systémy. Další technické specifikace z hlediska výkonu a zabezpečení zahrnují 4 GB paměti DDR3, čtyři ethernetové porty 10/100/1000 Mb/s a podporu 10Gb Ethernetu prostřednictvím volitelné PCI karty (po uvedení na trh prodávané samostatně).

StorCenter px12-400r se nabízí v bezdiskové a částečně či plně osazené konfiguraci, a umožňuje tak uživatelům začít s malou kapacitou nebo použít vlastní pevné disky a postupně zvyšovat kapacitu podle potřeb provozovaných úloh. Model px12-400r je certifikován pro velké množství 1TB, 2TB, 3TB a 4TB pevných disků serverové třídy, takže dokáže poskytnout celkovou kapacitu až 48 TB (12× 4 TB). Uživatelům, kterým do začátku stačí nižší kapacita, nabízí společnost Iomega čtyřdiskové sady umožňující rozšíření na 8 a 12diskovou konfiguraci.

Nové úložiště StorCenter px12-400r je kompatibilní s několika virtualizačními platformami, včetně VMware vSphere 5.0, Citrix XenServer, Windows Server 2003, Windows Server 2008 a Windows Server 2008 R2.

Nejnovější síťové úložné pole Iomega funguje jako ideální cíl iSCSI zajišťující blokový přístup umožňující nejefektivnější využití úložiště, obzvláště pak pro zálohování, databáze a e-mailové aplikace. Mezi další podnikové funkce patří podpora důvěryhodných domén Windows Active Directory, Microsoft Cluster Server a migrace Hyper-V za provozu.

Vylepšení softwaru

V novém úložišti StorCenter px12-400r nativně běží přední oborové řešení McAfee VirusScan Enterprise, které menším firmám i dalším uživatelům poskytuje přidanou ochranu před viry a škodlivým softwarem. McAfee VirusScan Enterprise je podnikový produkt zajišťující zabezpečení koncových bodů bez potřeby externího serveru.

EMC Atmos® Cloud Connector umožňuje uživatelům zálohovat a sdílet data prostřednictvím síťových úložných zařízení Iomega jako zdroje a cloudové technologie Atmos jako cíle. Uživatelé mohou vytvořit cloudové složky a nakonfigurovat úlohy, které automaticky kopírují data do libovolného cloudu Atmos.

Díky podpoře řešení EMC Avamar® představuje model StorCenter px12-400r první úložiště, které nativně podporuje zálohování vzdálených firemních poboček pomocí nejmodernější technologie EMC Avamar. V úložišti StorCenter px12-400r je také možné provozovat linuxové aplikace vyvinuté pomocí sady Iomega LifeLine™ Software Development Kit (SDK), která je nyní k dispozici zdarma.

Dostupnost a záruka

Nové síťové úložné pole Iomega StorCenter px12-400r je již v nabídce prodejců po celém světě. Produkt se nabízí v celé řadě konfigurací od bezdiskového modelu po model s kapacitou 48 TB. Všechny konfigurace s výjimkou bezdiskové zahrnují pevné disky SATA serverové třídy. Ceny v regionu EMEA začínají na 3399 € za bezdiskový model. (Jde o doporučenou maloobchodní cenu pro Evropu, Střední východ a Afriku.)

O společnosti EMC

EMC Corporation (NYSE: EMC) je špičkovým světovým vývojářem a poskytovatelem řešení a technologií pro informační infrastrukturu, které umožňují podnikům všech velikostí od základu přeměnit způsob, jakým se utkávají s konkurencí a zhodnocují své informace. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na webu na adrese www.emc.com.

O společnosti Iomega

Iomega Corporation, jejímž výhradním majitelem je společnost EMC Corporation, se sídlem v San Diegu je vedoucím světovým poskytovatelem inovativních řešení pro ukládání a zabezpečení sítí pro malé firmy, domácí kanceláře, spotřebitele a další uživatele. Od svého založení v roce 1980 prodala společnost více než 400 milionů digitálních úložných disků a dalších zařízení. Současné produktové portfolio společnosti Iomega zahrnuje špičkové produkty typu NAS (network attached storage), externí pevné disky, multimediální jednotky a oceňovaná vyměnitelná úložná zařízení s názvem REV® Backup Drive. Informace o produktech společnosti Iomega pro digitální ukládání a o řešeních spravovaných služeb naleznete na webu na adrese www.iomega.com. Prodejcům je k dispozici web www.ioclub.net.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

11:44 Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedníh…