České dráhy nabízí v únoru 10% slevu při nákupu jízdenek na eShopu ČD

04.02.2013 9:20

Od 1. února je nákup vnitrostátních jízdenek a místenek na eShopu Českých drah o 10 % levnější. Akční nabídka potrvá do konce února, tedy do 28. 2. 2013.

České dráhy nabízí v únoru 10% slevu při nákupu jízdenek na eShopu ČD
Foto: red
Popisek: ČD - logo

První eShop spustily České dráhy v roce 2005 a od té doby postupně rozšiřují a zdokonalují nabídku. Měsíčně uskuteční zákazníci na eShopu téměř 60 tisíc transakcí.

Zásadní zjednodušení nákupu přinesl eShop druhé generace, který České dráhy spustily v září 2011. Model je podobný jako u leteckých a železničních společností v Německu nebo v Anglii. Zákazníci, kteří na eShopu ČD s oblibou nakupují levné vnitrostátní i mezinárodní elektronické jízdenky, tak nakupují snáz a i bez registrace.

Národní dopravce však v uplynulých měsících úspěšně pokračoval v rozvoji nových technologií. V říjnu loňského roku například představily České dráhy speciální verzi mobilního webu pro chytré telefony. Od prosince 2012 lze přes mobilní telefon koupit i jízdenku na vlaky ČD, a to odkudkoliv kamkoliv v rámci České republiky. Jízdenky jsou přestupní a bez vazby na konkrétní vlaky. Platit lze platební kartou nebo prostřednictvím služby PaySec, nově i prostřednictvím aplikace MasteCard Mobile. Mobilní portál ČD umožňuje vyhledání spojení, nákup jízdenek i zjištění dalších aktuálních informací o jízdě vlaků ČD a nabídce služeb. Dostupný je odkudkoliv, kde se pomocí mobilního telefonu můžou zákazníci připojit na internet. Není potřeba tiskárnu a zákazník nemusí ani k pokladně, jízdenku předloží průvodčímu přímo na displeji svého telefonu. Stačí přitom zadat adresu www.cd.cz do mobilního prohlížeče, systém sám rozpozná, že jde o chytrý telefon a automaticky nabídne jako výchozí právě mobilní web. Není potřeba instalovat žádné speciální aplikace či programy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…