Era hypotéky si spočítáte na poště online, nyní i bez poplatku za zpracování

20.02.2013 10:39

Až do konce dubna probíhá v západních Čechách pilotní program, díky kterému mohou klienti na deseti specializovaných bankovních přepážkách České pošty získat propočet a informace k Era hypotéce.

Era hypotéky si spočítáte na poště online, nyní i bez poplatku za zpracování
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

V rámci něj mají klienti při uzavření Era hypotéky nárok na odpuštění poplatku za zpracování. Pokud si produkt  následně uzavřou, získají ještě poukaz v hodnotě 500 korun na pohonné hmoty do čerpacích stanic ÖMV.

„Doposud nám Česká pošta pouze předávala kontakty na klienty, kteří projevili zájem o naše hypoteční úvěry. Tento proces mnohdy trval až 14 dní, což nebylo příjemné ani pro jednu ze zúčastněných stran. Proto jsme se rozhodli pro nové řešení a tím je nabídka Era hypotéky přímo na České poště,“ říká Martin Pejsar, ředitel pro obchody v síti České pošty a dodává: „V pohodlí a soukromí Specializovaných bankovních přepážek je klientovi nastíněn základní model hypotečního úvěru, který je následně odeslán do banky. Konečnou nabídku řeší s klientem pracovník Poštovní spořitelny.“

Era hypotéka je určena pro větší investice do bydlení - koupě bytu či domu, stavba domu, větší rekonstrukce a podobně. Garantuje stejnou úrokovou sazbu po dobu 30 dnů od předložení nabídky. Klient si může půjčit až do 100 procent zástavní hodnoty nemovitosti. Zákazníci získají navíc zdarma výpis z katastru nemovitostí přímo ve Finančním centru. Dále si mohou klienti nechat provést expresní ocenění bytu, které se stanoví na základě cenové mapy a je rovněž zdarma.

Era hypotéka je nově nabízena s bonusem finanční úlevy ve výši 5 %, která bude klientovi vyplacena ve dvou mimořádných splátkách.  První polovina bonusu bude uhrazena po 12 letech splácení, druhá pak bude uhrazena při splatnosti úvěru. Bonus je již zohledněn při výpočtu měsíční splátky.

Parametry Era hypotéky s bonusem

Splatnost úvěru                        Minimálně 20 let
Minimální výše úvěru               200 000 Kč
Maximální výše úvěru              Do 100 % zástavní hodnoty nemovitosti
Úroková sazba                          Fixní na období 3 a 5 let
Bonus                                        5 % z vyčerpané výše úvěru
Termín vyplacení bonusu         První polovina bonusu bude uhrazena po 12 letech splácení hypotečního úvěru, druhá polovina bonusu bude uhrazena při    splatnosti úvěru.

V letošním roce bude mít Era a Poštovní spořitelna celkem 150 nových Specializovaných bankovních přepážek v síti České pošty. Jedná se o přepážky bez skla, kde si může klient sednout a být pohodlně obsloužen.

Seznam specializovaných bankovních přepážek, které jsou do pilotu zapojeny:

Aš 1 – Poštovní náměstí 911
Mariánské Lázně 1 – Poštovní 70
Sokolov 1 – K. H. Borovského 1420
Klatovy 1 – Nádražní 89
Plzeň 1 – Solní 20
Plzeň 18 – Macháčkova 22
Plzeň 23 – Alej Svobody 21
Rokycany 1 – Jiráskova 247
Stříbro – 28. Října 217
Tachov 1 – Hornická 1596

Pilotní program bude ukončen 30. dubna 2013.

Era jde cestou zjednodušování produktové nabídky a maximálně se zaměřuje na požadavky dnešního klienta. Jejím cílem je poskytnout srozumitelné, praktické, dostupné a funkční služby, které se bez ostatních zbytečností přizpůsobí potřebám zákazníků.

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…