Český rozhlas a Divadlo na Vinohradech uzavřely deklaraci o spolupráci

26.03.2013 15:16

Český rozhlas a Divadlo na Vinohradech se dnes zavázaly ke vzájemné spolupráci pro čtyřleté období let 2013 – 2017. Cílem této spolupráce je zvýšit informovanost veřejnosti o jedné z nejvýznamnějších kulturních institucí České republiky. Český rozhlas spolupráci využije při letošních oslavách 90. výročí zahájen pravidelného vysílání.

Český rozhlas a Divadlo na Vinohradech uzavřely deklaraci o spolupráci
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V reprezentačních prostorách Českého rozhlasu dnes slavnostním podpisem stvrdili vzájemnou spolupráci ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer a generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan. Svým podpisem deklarovali i to, že od zahájení rozhlasového vysílání spolu již léta významně spolupracují, deklarují svůj zájem oboustranně tuto spolupráci i nadále rozvíjet v zájmu plnění svých povinností ve veřejném prostoru.

„Tak jako je fascinující historie Českého rozhlasu, neméně ohromující je přínos právě tohoto divadla kulturnímu životu Československé a České republiky. Proto je mi ctí, že mohu podporovat tak významnou instituci a opravdu srdečně se na tuto spolupráci těším,“ říká ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

„Spolupráci mezi Českým rozhlasem a Divadlem na Vinohradech považuji za velmi důležitou. Obě tyto instituce mají hodně společného – úctyhodnou tradici, dobré jméno, slavnou historii za sebou a dynamickou budoucnost před sebou, navíc jde o veřejnoprávní instituce s podobnými úkoly a cíli. Věřím, že naše spolupráce bude oběma stranám k užitku a že kromě toho bude také zajímavá a příjemná,“ dodává ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer.  

Divadlo na Vinohradech bude vycházet Českému rozhlasu vstříc při pořádání veřejných a společenských akcích souvisejících s oslavami 90. výročí zahájení rozhlasového vysílání, při konání mezinárodních kulturních akcí pořádaných ČRo, jakou je například festival Prix Bohemia Radio, a dále při veřejných nahrávkách významných pořadů. Český rozhlas ve svém vysílání podpoří významné premiéry a kulturní a společenské akce pořádané Divadlem na Vinohradech a dále akce související se 110. výročím otevření divadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…