Český rozhlas pomáhá lidem zasaženým povodní

10.06.2013 10:14

Český rozhlas a jeho nadační fond se aktivně zapojují do pomoci lidem postiženým povodněmi. Povodňové konto, dárcovské SMS a především speciální vysílání v pátek 14. června, to vše pod názvem a výzvou zároveň „Pomáhejte s námi!“, má pomoci vybrat co nejvíce peněz pro zasažené oblasti. Rozhlas zřídí unikátní call centrum ve vinohradském studiu 1 a jako operátory přizve významné osobnosti. Celý den bude živě obrazově přenášet na stránkách www.pomahejtesnami.cz.

Český rozhlas pomáhá lidem zasaženým povodní
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Na začátku června Českou republiku zasáhly ničivé povodně. Český rozhlas okamžitě zareagoval a zařadil do vysílání speciální zpravodajské bloky monitorující povodňovou situaci. V těchto dnech voda ustupuje a přichází na řadu úklidové práce a sčítání škod.

V této souvislosti Český rozhlas ve spolupráci s Nadačním fondem Českého rozhlasu zřídil speciální povodňové konto, na které mohou lidé posílat své finanční příspěvky. Číslo povodňového konta je 888 444 666/0300, otevřené bude až do 21. června 2013. Přispět lze také prostřednictvím dárcovských sms, zasláním zprávy ve tvaru DMS ROZHLAS na číslo 87777. Jedna DMS stojí 30 Kč, z toho 27 Kč jde na pomoc postiženým povodněmi.

Sbírku rozhlas podpoří v pátek 14. června, kdy vyhlásí dárcovský den „Pomáhejte s námi!“ a otevře velké call centrum přímo v největším studiu 1 v budově rozhlasu na pražských Vinohradech. V call centru zasednou operátoři z řad VIP osobností, oblíbených rozhlasových tváří, ale i zaměstnanců rozhlasu, kteří chtějí vlastní činností postižené spoluobčany podpořit. Svou účast již přislíbili například Lucie Výborná, Martin Veselovský, Simona Stašová, Dana Morávková, David Matásek a další.

„Český národ je v tomto směru světový unikát. Vlna solidarity, která se u nás v podobných situacích zvedá, je dech beroucí. Věříme, že naši posluchači i zaměstnanci rádi přispějí na pomoc druhým. To, že při tom mají šanci přímo promluvit se svojí oblíbenou známou osobností a poslechnout si jedinečný výběr pořadů ve vysílání, je náš dárek pro ně za jejich ochotu a sounáležitost,“ říká Martin Ondráček, vedoucí programu Radiožurnálu a hlavní iniciátor dne Pomáhejte s námi!

Stanice Českého rozhlasu dárcovskému dni přizpůsobí svůj program nejen průběžným informováním o stavu sbírky a situaci v call centru, ale také speciálními pořady, kterými svým posluchačům poděkují za jejich pomoc.

Průběh dárcovského dne bude po celou dobu akce živě obrazově přenášen na stránce www.pomahejtesnami.cz, kde bude k dispozici také aktuální údaj o stavu sbírkového konta.

Vybrané finanční prostředky budou rozděleny na 4 čtvrtiny. Jedna z nich bude ve spolupráci se sbírkou Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu určena na pomoc zrakově hendikepovaným, které povodeň zasáhla. Zbylé tři třetiny půjdou v součinnosti s ověřenými humanitárními organizacemi na konkrétní pomoc ve všech postižených oblastech – ve Středních, Jižních i Severních Čechách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…