AKCENTA CZ vstupuje na rumunský trh

13.11.2014 8:51

Po českém, slovenském, polském a maďarském trhu vstupuje společnost AKCENTA CZ také na rumunský trh.

AKCENTA CZ vstupuje na rumunský trh
Foto: red
Popisek: Akcenta

Společnost AKCENTA CZ, která je platební institucí a patří mezi největší nebankovní devizové obchodníky v České republice, oznámila svůj vstup na rumunský finanční trh. Tamním exportérům a importérům již může nabízet své služby v oblasti zahraničního platebního styku, tedy především směnu měn a realizaci zahraničních plateb. V následující fázi potom chce společnost AKCENTA CZ rozšířit své portfolio služeb i o termínové obchody, které jsou na ostatních trzích, kde společnost působí, stále vyhledávanější.

„Již delší dobu jsme se na tento vstup připravovali. Našim prvním krokem bylo otevření účtu v Rumunsku, díky kterému jsme, především našim maďarským klientům, dokázali zrychlit realizaci plateb a také je ještě více nákladově zefektivnit,“ řekl ke vstupu Milan Cerman, předseda představenstva a ředitel pro oblast obchod společnosti AKCENTA CZ. „Rumunsko je progresivní země, která má velký potenciál. Podle našich předběžných průzkumů bude mezi exportéry a importéry o naše služby velký zájem, proto jsme se rozhodli aktivně vstoupit na tento trh. Ještě do konce roku očekáváme několik desítek rumunských klientů, v roce 2015 potom daleko výraznější expanzi podpořenou budováním vlastní sítě obchodních zástupců. Vzhledem k našemu úspěšnému působení ve všech visegrádských zemích víme s naprostou jistotou, že náš produkt funguje a je díky přinášeným úsporám atraktivní pro klienty. “

Rumunský export dynamicky roste, za posledních deset let se jeho objem zvýšil o více než 160 %. Podepsal se na tom především vstup země do EU v roce 2007, který významně zjednodušil mezinárodní obchodní aktivity rumunských firem a zvýšil jejich chuť exportovat.

O společnosti AKCENTA CZ, a.s.

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 17letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům. AKCENTA CZ je držitelem povolení (Č.j.:2011/1199/570) k činnosti platební instituce podle zákona o platebním styku č.284/2009 Sb.§ 3 odst. 1 písm. a)b)c)e)f). Jako jedna ze dvou nebankovních společností obchodující s devizami v ČR je držitelem licence pro obchodování s cennými papíry, která ji opravňuje nabízet celou škálu instrumentů sloužících k eliminaci kurzového rizika. Klientské portfolio tvoří více než 21 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…