Aktivisté uspořádají krvavou módní přehlídku se staženou liškou

18.05.2015 13:01

Aktivisté ze spolku OBRAZ – Obránci zvířat uspořádají v úterý 19. května ve 14:15 na Staroměstském náměstí v Praze krvavou módní přehlídku. Na červeném koberci předvedou modelky a modelové spolu s kožichy a kožešinovými doplňky i pravou lišku staženou z kůže. Akce se koná na podporu kampaně za zákaz kožešinových farem v České republice.

Aktivisté uspořádají krvavou módní přehlídku se staženou liškou
Foto: Jaroslav Bukovský
Popisek: Ochránci zvířat - ilustrační foto

 „Módní přehlídky ukazují jen jednu část celého příběhu, my ukážeme i tu druhou. Každým rokem je v České republice přes deset tisíc lišek a norků zabito plynem nebo elektrickým proudem a následně staženo z kůže jen proto, aby se jejich zimní srst stala ozdobným límcem luxusních oděvů,“ řekl Daniel Cao, mluvčí spolku OBRAZ – Obránci zvířat.

„Před svou násilnou smrtí prožijí tato divoká zvířata několik měsíců pekla v holých drátěných klecích, ačkoli by v přírodě za svůj život naběhala tisíce kilometrů. Toto zbytečné týrání zvířat se v České republice děje proti vůli drtivé většiny občanů, kteří spolu s námi chtějí postavit tento byznys mimo zákon,“ dodal Cao.

V České republice je v současné době registrováno 11 kožešinových farem, jde především o chovy lišek a norků. Před dvěma měsíci zveřejnil OBRAZ autentické videozáznamy z osmi těchto farem, na kterých jsou zachyceny poruchy chování, zranění, propadávající končetiny mláďat a dokonce i kanibalismus. Na základě těchto záběrů spustil OBRAZ novou kampaň za zákaz chovu zvířat na kožešiny, který dnes již platí v 11 evropských zemích. Dle posledního průzkumu CVVM z roku 2013 požaduje tento zákaz v České republice 68 % občanů.

„Trápení zvířat pro kožešiny je přežitek, který nemá v 21. století své místo. Vyzýváme proto odpovědné politiky, aby podpořili naši iniciativu za úplný zákaz kožešinových farem po vzoru mnoha evropských zemí na západ i na východ od nás," řekl Daniel Cao, mluvčí spolku OBRAZ - Obránci zvířat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…