ČD: „Orchestrionem“ po lokálce z Kojetína do Tovačova

30.05.2014 8:02

Poslední květnovou sobotu a v neděli na Den dětí vypraví České dráhy zvláštní vlaky po lokálce z Kojetína do Tovačova.

ČD: „Orchestrionem“ po lokálce z Kojetína do Tovačova
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V sobotu se v blízkosti tovačovského nádraží koná 5. ročník modelářské výstavy Plastic People of Tovačov. V neděli vlak zamíří na 6. ročník dětského dne v areálu tovačovského zámku. Po oba dny vypraví České dráhy motorový vůz M152.0002 „Orchestrion“ z roku 1973, který se po renovaci představí cestujícím poprvé jako provozní muzeální exponát.

Devět párů vlaků bude po oba víkendové dny jezdit mezi Kojetínem a Tovačovem. V sobotu je hlavním cílem cesty 5. ročník modelářské výstavy Plastic People of Tovačov v blízkosti nádraží v tovačovské sportovní hale.Témata letošní výstavy je 100 let od vypuknutí první světové války, 75 let od napadení Polska Německem a Sovětským svazem, vylodění v Normandii a připomenutí letecké bitvy v prostoru Troubky / Přerov. Neděle bude patřit hlavně dětem. V areálu tovačovské zámecké zahrady se pořádá 6. ročník dětského dne plného zábavy, her a soutěží.

 Za jednosměrné jízdné zaplatí cestující 30 korun, zpáteční stojí 50 Kč. Děti od 6 do 15 tel mají zvýhodněné jízdenky za 20 korun jednosměrné, 30 za zpáteční. Nejmenší děti do 6 let cestují zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …