ČD: Parním vlakem na regionální Den železnice v Zastávce u Brna

18.09.2014 14:19

Sobotní parní vlak Českých drah v čele s lokomotivou 433.002 „Matěj“ zaveze cestující do Zastávky u Brna, kde proběhne ve spolupráci s Mikroregionem Kahan Den železnice, Hornický den a Den zdraví. Souběžně se uskuteční jízdy parní lokomotivy po úzkorozchodné trati ve Zbýšově, kde je Muzeum průmyslových železnic. Sobotní nabídku rozšíří také Gulášfest v Babicích a Česnekové slavnosti v Rosicích. Mezi všemi místy bude jezdit autobus zdarma.

ČD: Parním vlakem na regionální Den železnice v Zastávce u Brna
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Parní vlak vyjede z brněnského hlavního nádraží v 8:46, v čele soupravy pojede tentokrát parní lokomotiva 433.002 »Matěj« z roku 1948. Tradičně do soupravy zařadíme historické vozy ze 40. a 50. let. Uprostřed vlaku nebude chybět bufetový vůz, na konci pak najdou cestující služební vůz pro přepravu jízdních kol a kočárků zdarma,“ uvádí Michal Teplík z Krajského centra osobní dopravy ČD v Brně. „Matěj“ zůstane pro veřejnost mezi 10. a 14. hodinou v Zastávce. „Mezi tím vyjede dieselová lokomotiva »Bardotka« se soupravou do kopců směrem na Rapotice a Kralice nad Oslavou,“ doplňuje Michal Teplík.

Za jednosměrnou jízdenku do parního nebo dieselového vlaku zaplatí dospělí cestující v jednom úseku 50 korun, za zpáteční 70. V nabídce jsou jízdenky v úseku Brno hl.n. – Omice, Omice – Zastávka u Brna a Zastávka u Brna – Kralice nad Oslavou. Děti od 6 do 15 let platí polovinu jízdného, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P obdrží slevu 75 %. Jízdenky jsou již v předprodeji ve všech pokladnách ČD, zbylé jízdenky budou v prodeji u průvodčích před odjezdem historického vlaku.

Na cestující čeká zajímavý program. V Zastávce u Brna oslaví Den železnice a Hornický den, které nabídnou jarmark, zabíjačku, soutěže, hry, skákací hrad pro nejmenší. V Babicích proběhne Gulášfest a představení malých pivovarů. Ve Zbýšově vyjedou parní vlaky na úzkorozchodné železnici a v Rosicích u Brna nabídnou česnekové slavnosti. Spojení jednotlivých míst je zajištěno bezplatnou kyvadlovou autobusovou dopravou od 10:00 do 15:00. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…