CENTROPOL ENERGY: Praha se rozloučila s vysokými účty za plyn

22.10.2014 10:15

Hlavní město Praha v roce 2015 ušetří téměř 6 milionů korun za dodávky zemního plynu. Novým dodavatelem se pro rok 2015 stal jeden z největších alternativních dodavatelů energií – CENTROPOL ENERGY. Výhodné dodávky si pražský magistrát zajistil prostřednictvím Českomoravské komoditní burzy Kladno. Hlavní město odebere téměř 70 GWh plynu za zhruba 45 milionů korun.

CENTROPOL ENERGY: Praha se rozloučila s vysokými účty za plyn
Foto: CENTROPOL ENERGY
Popisek: CENTROPOL ENERGY

Hlavní město Praha v roce 2015, díky nákupu prostřednictvím Českomoravské komoditní burzy, ušetří proti letošnímu roku téměř 6 milionů korun. „Nákup plynu přes komoditní burzu je dalším důkazem, že jsme o úsporách pouze nemluvili. Účty za energie patří k nejvyšším položkám v hospodaření většiny organizací, takže úspora v této oblasti bude významným přínosem,“ říká primátor hlavního města Prahy Tomáš Hudeček.

Pražský magistrát se zařadil do stále se rozrůstajících řad veřejných institucí, které objevily kouzlo nákupu elektřiny a plynu prostřednictvím komoditní burzy. Ta zákazníkům, kteří mají povinnost nakupovat podle zákona o veřejných zakázkách, zajišťuje většinou nejnižší cenu na trhu. „Souboj, jaký jsme svedli s konkurenty o dodávky pro Prahu, jsem dlouho nezažil. Snaha uspět srazila cenu na opravdové minimum, přesto je pro nás ctí, že budeme dodávat hlavnímu městu,“ říká technický ředitel CENTROPOL ENERGY Petr Landovský.

Dodávky zemního plynu maloodběru i středoodběru budou proudit nejen do administrativních budov magistrátu, ale také je využijí divadla, muzea, knihovny, základní, střední a mateřské školy a mnoho dalších městem řízených institucí.

CENTROPOL ENERGY, a.s. působí na trhu s elektřinou již od roku 2007 a je jedním z největších alternativních dodavatelů v České republice. Na trh se zemním plynem vstoupila společnost na začátku roku 2010. Zemní plyn a elektřinu dnes dodává více než 330 tis. zákazníků. Převážnou část odběratelů, zhruba 80 procent, tvoří domácnosti. Zbylých 20 procent tvoří města a obce, organizace státní správy či malé a střední firmy. Mezi významné zákazníky CENTROPOL ENERGY patří například ministerstvo vnitra, ministerstvo spravedlnosti, více než polovina krajů a krajských měst. CENTROPOL ENERGY dodává energie také maloobchodním sítím ENAPO a HRUŠKA, pražské ZOO, Lesům ČR, řadě nemocnic a dalších firem.

CENTROPOL ENERGY, a.s. je jednou ze společností patřících do skupiny CENTROPOL, která působí v energetickém sektoru již od roku 2002. Od roku 2013 se společnost dvakrát dostala do žebříčku Czech TOP 100 a stala se jednou z největších firem Ústeckého kraje. Tržby společnosti dosáhly v roce 2013 podle neauditovaných výsledků osm miliard korun, což je o třetinu více než v roce 2012. Do skupiny CENTROPOL patří také první plnohodnotný virtuální mobilní operátor zaměřený na domácnosti, který spustil své služby v září 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…