ČNB: Cena za nejlepší esej o finanční gramotnosti míří do Ostravy

13.05.2017 8:20

Již podeváté uspořádala katedra financí a účetnictví Obchodně podnikatelské fakulty Slezské univerzity ve spolupráci s Českou národní bankou a městem Karviná soutěž finanční gramotnosti pro studenty středních škol.

ČNB: Cena za nejlepší esej o finanční gramotnosti míří do Ostravy
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

 Z téměř 100 zaslaných esejí na téma „Jak může stát podpořit finanční gramotnost obyvatel?“ vyhodnotila porota jako nejlepší práci Pavla Linzera z Gymnázia Hladnov a Jazykové školy Ostrava. 

 „ČNB dlouhodobě přikládá velký význam aktivitám souvisejícím s finančním vzděláváním veřejnosti. Rádi dáváme středoškolákům možnost vyjádřit se k této problematice, jelikož právě oni začínají v období studia čelit prvním důležitým finančním rozhodnutím. Zároveň jsme potěšeni, že letos vyhlašujeme vítěze již devátého ročníku, což i s ohledem na počet obdržených esejí napovídá, že se soutěž těší mezi studenty dlouhodobé oblibě,“ uvedl člen bankovní rady ČNB Tomáš Nidetzký.

Cenu za druhé místo si odnesla Michaela Kaczmarková z Obchodní akademie a Vyšší odborné školy sociální v Ostravě a na třetím místě se umístil Oleh Telychka z Masarykovy obchodní akademie v Jičíně. Autory tří uvedených nejlepších esejí ocenili na karvinské fakultě vedoucí katedry financí a účetnictví Slezské univerzity Daniel Stavárek, člen bankovní rady Tomáš Nidetzký a ředitel ostravské pobočky ČNB Ilja Skaunic.

Cena za nejlepší esej o finanční gramotnosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…