ČRo: Houslista Jaroslav Svěcený hostem rozhlasové besedy U Tří lvů

25.02.2017 8:16

S věhlasným houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným se můžete setkat ve středu 1. března v budově Českého rozhlasu České Budějovice. Přijďte v 17 hodin do studiového sálu na zábavné i poutavé povídání z cyklu Host U Tří lvů. Besedě předchází i rozhovor ve vysílání po 14. hodině, obojím provede moderátorka Jana Urbanová.

ČRo: Houslista Jaroslav Svěcený hostem rozhlasové besedy U Tří lvů
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Jaroslav Svěcený je jedním z nejvýznamnějších současných českých houslistů, ale také známým odborníkem v oboru smyčcových hudebních nástrojů. Na besedě v rozhlase se dozvíte řadu zajímavostí o tajuplné historii tohoto celosvětově rozšířeného nástroje. Vybrané jedinečné housle nejen zblízka uvidíte, ale také uslyšíte jejich krásný rozmanitý zvuk.

Sólová dráha Jaroslava Svěceného začala již v době studií na Pražské konzervatoři a Akademii múzických umění, kde studoval u prof. Františka Pospíšila a prof. Václava Snítila. Své vzdělání dovršil mistrovskými kurzy u slavných světových virtuosů Nathana Milsteina a Gidona Kremera.

Jaroslav Svěcený je proslulý popularizátor houslové hry, jeho televizní, rozhlasové a koncertní projekty přitahují publikum všech věkových skupin. Početná koncertní turné a festivalová vystoupení Jaroslava Svěceného obsáhla USA, Kanadu, Mexiko, Brazílii, Chile, Rusko, celou Evropu, Izrael, Egypt, Alžír, Libanon, Jordánsko, Saudskou Arábii, Indii, Pákistán či Indonésii.

Mezi oblíbené cíle Jaroslava Svěceného patří i jižní Čechy. Letos v létě odehraje sérii několika výjimečných koncertů na festivalu v Nových Hradech.

Jaroslav Svěcený doposud natočil 44 alb s díly světových a českých autorů, za které obdržel mnoho zlatých či platinových desek. V jeho houslových šlépějích velmi výrazně kráčí jeho dcera Julie Svěcená, která je mimo jiné vítězkou Mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga v oboru housle.

Pozvání do cyklu rozhlasových besed Host U Tří lvů už přijali například moderátor České televize Daniel Stach, herec a člen divadla Járy Cimrmana Petr Brukner, komiksový scénárista Vlastislav Toman, kytarista a písničkář Jan Matěj Rak, hudební kritik Jiří Černý a řada dalších.

Vstup na veřejnou nahrávku je volný, místenky získáte ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice nebo v den koncertu v rozhlasové recepci v ulici U Tří lvů 1. Více informací se dozvíte na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…