ČRo: Populární pořad Stříbrný vítr nahlédne i do duše mužům

09.01.2014 19:05

Od soboty 11. ledna se budou nově střídat v moderování pořadu Českého rozhlasu Dvojky Stříbrný vítr Jaromír Ostrý a Jitka Novotná.

ČRo: Populární pořad Stříbrný vítr nahlédne i do duše mužům
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Už bezmála čtyři roky vysílá Český rozhlas Dvojka pořad Stříbrný vítr – kam si jako hosty zve ředitel Českého rozhlasu Brno Jaromír Ostrý ženy, které mají duši. Od následující soboty si pak moderátorka Jitka Novotná bude zvát k mikrofonu i oduševnělé pány.

První vysílání pořadu je připraveno právě na sobotu 11. ledna v 16.00 hodin. A v hlavní roli se představí tak trochu „pan domácí“, každopádně však muž výjimečný a vzácný, věhlasný rozhlasový režisér, protagonista mnohých úsměvných historek, člověk milovaný herci
(a samozřejmě ženami!) Karel Weinlich.

„Panu režisérovi jsem přiznala, že jsem se kdysi, jako rozhlasový nováček, jeho žoviálního, bodrého a dost halasného projevu, jakož i pozornosti, kterou zahrnoval kdekoho, včetně mě, docela bála. Dnes bych ho potkávala velmi ráda, to mi věřte. Myslím, že bych se už ani neostýchala reagovat na jeho vtipné hlášky ve stejném duchu, ale doba pokročila. Na chodbách rozhlasu se s Karlem Weinlichem vídáme jen zřídka. O to milejší pro mě bylo setkání v pořadu Stříbrný vítr,“ vzpomíná na svého prvního hosta Jitka Novotná a ihned doplňuje: „Pozvání přijal okamžitě, a dokonce snad i radostně. Vlastní natáčení? Když se člověk takto pohnutého osudu odhodlá vpustit nás na dno duše, když nahlas přemýšlí o rolích otce či dědečka, které nedokázal naplnit (což je při jeho zážitcích z dětství pochopitelné!), a když se pak rozzáří při vzpomínkách na přátele, vzácné pedagogy i kolegy (ženy vynechávám záměrně, to je přece v případě desetinásobného ženáče známý šlágr), pochopíte, že i kdyby tento díl zůstal jediným, dostalo se nám nádherného dárku.

S moderátorkou Jitkou Novotnou se budou posluchači setkávat na vlnách Dvojky pravidelně. Návštěvu v pořadu Stříbrný vítr totiž již přislíbili: pánové Milan Hein, umělecký ředitel divadla Ungelt, muzikolog a publicista Jiří Pilka nebo spisovatel, moravský patriot a znalec národopisu Jiří Jilík.

Více informací o vysílání naleznete na dvojka.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…