CSG podporuje nadějného českého pilota na cestě do Formule 1

12.02.2024 11:09 | Tisková zpráva

Skupina Czechoslovak Group (CSG) se stala hlavním partnerem mladého závodníka Romana Staňka, který je jediným českým zástupcem ve Formuli 2. Talentovaný devatenáctiletý pilot je v současnosti jedinou českou nadějí, která by mohla závodit až v nejvyšší soutěži závodů vozů formule.

CSG podporuje nadějného českého pilota na cestě do Formule 1
Foto: CSG
Popisek: Nové logo Czechoslovak Group

CSG se proto rozhodla Romana Staňka podpořit s cílem a společně dosáhnout této mety – účasti v závodech Formule 1. V neděli 11. února 2024 se poprvé na testovacích jízdách v Bahrajnu představilo logo CSG na závodním voze a výstroji českého pilota.

„Skupina CSG je historicky provázána se světem českého motoristického sportu prostřednictvím naší automobilky Tatra. Roman Staněk se závodění věnuje už od svých devíti let a jen díky svým výkonům se dostal až do Formule 2. Jako silná a dynamicky rostoucí skupina chápeme ambice a odhodlání prorazit na mezinárodním poli a chceme s Romanem Staňkem dosáhnout účasti ve slavné Formuli 1. Podporujeme mladé talenty, kteří mají zdravou dravost, chtějí dosáhnout úspěchu a jdou si vytrvale s pílí za svými cíli. Roman Staněk je toho příkladem,“ říká David Chour, výkonný ředitel CSG.

Roman Staněk, rodák z Valašského Meziříčí, se během své kariéry přes úspěšné sezóny v závodech motokár a nižších formulových sériích dostal až do Formule 2, ve které závodí druhým rokem. Alespoň jeden jezdec ročně se může z této soutěže probojovat do Formule 1, což je jeho cílem. Věří, že letošní sezónu, kdy se ve Formuli 2 přechází na monoposty nové generace, zvládne a probojuje se na čelní umístění v závodech i v celkovém pořadí šampionátu.

„Závodění obětuji vše, tvrdě na sobě makám a dělám vše pro to, abych dosáhl na svůj sen. Velmi si proto vážím podpory skupiny CSG, která mi umožní uskutečnit další starty ve Formuli 2. CSG je silným partnerem a respektovanou značkou a nového hlavního partnera budu rád hrdě reprezentovat a usilovat o to, abychom společně dosáhli Formule 1,“ dodává závodník, který startuje již třetím rokem za italskou stáj Trident.

„Pro řadu diváků jsou závody formule velmi atraktivní a jsme rádi, že jim můžeme tento sport přiblížit právě díky podpoře jediného českého reprezentanta ve vrcholných závodech formule. Věříme, že divákům naplno ukáže své závodní umění, dravost a talent,“ dodává David Chour.

Skupina CSG má k historii českého motoristického sportu blízko. Do skupiny CSG totiž patří automobilka Tatra, která je třetí nejstarší na světě. Funguje už od roku 1850, první automobil vyrobila v roce 1897 a během historie významně ovlivnila světový automobilový průmysl. Nákladní vozy Tatra závodí desítky let na Dakar Rallye a Tatra historicky podporuje některé závodní týmy.

Globální průmyslově-technologická skupina CSG vlastněná českým podnikatelem Michalem Strnadem má klíčové výrobní podniky v České republice, na Slovensku, ve Španělsku, v Itálii, Indii, Velké Británii a USA a své výrobky exportuje do celého světa. CSG soustavně investuje do rozvoje svých společností a zároveň expanduje v hlavních oborech svého podnikání. Součástí skupiny jsou například česká automobilka Tatra Trucks, významný světový výrobce malorážové munice Fiocchi nebo český výrobce radarů Eldis. V podnicích začleněných do skupiny CSG a v propojených firmách pracuje více než 10 000 zaměstnanců. V roce 2022 dosáhly konsolidované tržby skupiny hodnoty 25 mld. korun. Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl, obranný průmysl a výroba malorážové munice. S produkty společností CSG se lze díky silné proexportní orientaci setkat na všech kontinentech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…