Česká obchodní inspekce: Některé padělky mohou posloužit dobré věci - předávání humanity na RI Plzeň

09.11.2019 17:17

V souladu se zákonem o České obchodní inspekci jsou výrobky nebo zboží, o nichž bylo pravomocně rozhodnuto o propadnutí a určeno, že jsou využitelné k humanitárním účelům bezplatně poskytovány institucím a organizacím, které se zabývají sociální a zdravotní péčí.

Česká obchodní inspekce: Některé padělky mohou posloužit dobré věci - předávání humanity na RI Plzeň
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Plzeňský a Karlovarský inspektorát České obchodní inspekce předal jím zabavené padělky k využití na humanitární účely. Jednalo se o 1 506 kusů výrobků, především oděvů, obuvi, batohů, kabelek, ale i hraček, které zamíří do dětských domovů v Místě a Mašťově a do výchovných ústavů v Mašťově a  Buškovicích. Část výrobků putovala také do Nové Paky k organizaci zabývající se pomocí lidem s hendikepem. Jednalo se o padělky výrobků, které byly zajištěny při kontrolách zejména v loňském roce a na počátku roku letošního na západočeských tržnicích například na Svaté Kateřině, Folmavě, v Aši či na Svatém Kříži u Chebu.

Podmínkou předání těchto zajištěných výrobků pro využití v oblasti sociální péče, zdravotnictví, školství či pro jiné humanitární účely je odstranění chráněných označení a prvků tj. zejména nápisů či log firem jako Adidas, Nike, Puma a dalších. Odstranění těchto prvků provádějí na své náklady přebírající organizace a před vlastním předáním k užívání je Českou obchodní inspekcí toto odstranění komisionálně zkontrolováno.

Počty předaných kusů:
• Nová Paka, Život bez bariér: 621 kusů
• Dětský domov Mašťov: 318 kusů
• Dětský domov a výchovný ústav Místo: 310 kusů
• Výchovný ústav Buškovice: 257 kusů

Bohužel u většiny zajištěných výrobků tato chráněná označení odstranit nelze, neboť jsou na výrobku vylisována, natištěna či jinak umístěna tak, že jejich odstraněním by se výrobek zcela zničil. Takové výrobky, stejně tak jako například CD a DVD nosiče či hodinky a elektronika končí v drtičce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…