Česká pošta: Pošta Partner musí být prospěšná pro všechny strany

17.03.2024 16:44 | Tisková zpráva

Generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán ve čtvrtek 14. března jednal se starostkou obce Nezdenice Libuší Bídovou o možnostech převodu poštovní pobočky na poštu Partner a prodeji budovy, v níž tato pobočka sídlí, místní samosprávě.

Česká pošta: Pošta Partner musí být prospěšná pro všechny strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pošta, ilustrační foto

„Základním předpokladem vzniku pošty Partner je dohoda mezi Českou poštou a provozovatelem s akceptací místních specifik. Tento vztah musí být férový a prospěšný pro všechny zúčastněné strany. Česká pošta provozuje 920 pošt Partner a žádná nevznikla na základě nátlaku ze strany naší firmy. Naším zájmem je, aby poštovní služby byly v obci Nezdenice zachovány. Poštou Partner se pro obec také otevírá možnost odkoupit budovu, kde provozovna sídlí. Po vyřešení historických právních a smluvních vazeb je možné celý převod realizovat,“ říká generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán.

Projekt Pošta Partner je právně ukotven ve smluvním vztahu mezi Českou poštou a obcí nebo soukromým provozovatelem. Cesta k dosažení této dohody je ale u každého případu individuální. Nelze strojově převádět pobočky na partnerské provozovny bez ohledu na specifické místní podmínky a bez přihlédnutí k historickým souvislostem. Česká pošta bude tento postup vždy ctít.

„Velmi oceňuji přístup pana generálního ředitele. Po mé osobní prosbě o seznámení se s našimi nelehkými podmínkami se se mnou sešel a společně jsme se dohodli na dalších krocích, které naší obci umožní získat budovu České pošty. Takový férový styl komunikace velice vítám a vidím v něm jednoznačně i cestu pro oboustranně smysluplnou spolupráci,“ říká starostka obce Libuše Bídová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…