Česká spořitelna: Banky poskytly akviziční financování pro Pražskou plynárenskou Holding

01.02.2014 12:51

Konsorcium bank skládající se z České spořitelny, Československé obchodní banky, Komerční banky a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, koordinované tandemem ČS a ČSOB, poskytlo Pražskému plynárenskému Holdingu (PPH) ovládanému Hlavním městem Praha, bankovní financování ve výši 4,1 mld. Kč na nákup necelých 50 % akcií Pražské plynárenské od skupiny E.O.N. Dokončení akvizice Hlavním městem Praha ještě podléhá schválení Úřadem na ochranu hospodářské soutěže.

Česká spořitelna: Banky poskytly akviziční financování pro Pražskou plynárenskou Holding
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

„Z pohledu bank dává nákup akcií Pražské plynárenské Hlavním městem Prahou jasnou ekonomickou logiku, kde se můžou promítnout mnohé synergie mezi městem a plynárnou. Pro PPH a potažmo Prahu navíc bankovní úvěr znamená možnost optimalizovat kapitálovou strukturu Pražské plynárenské,“ říká Ivan Meloun, ředitel akvizičního financování ČSOB. „Transakce jasně ukázala ochotu a připravenost bank financovat kvalitní energetická aktiva a potvrdila trend posilování vlivu veřejného sektoru v oblasti distribuce energií,“ doplňuje František Havrda, ředitel úseku financování České spořitelny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…