Česká televize má zástupce ve vedení Televizní komise Evropské vysilatelské unie

04.06.2017 14:39

Programový ředitel České televize Milan Fridrich byl dnes zvolen do funkce viceprezidenta Televizní komise, jež je jedním z nejvýznamnějších orgánů Evropské vysilatelské unie. Po generálním řediteli Petru Dvořákovi, který loni obhájil pozici v nejvyšším vedení EBU, má tak Česká televize dalšího zástupce ve vedení této organizace, která dnes sdružuje veřejnoprávní média z 56 zemí.

Česká televize má zástupce ve vedení Televizní komise Evropské vysilatelské unie
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Televizní komise EBU odpovídá za strategické plánování a rozvoj televizních služeb v Evropě. „Role Evropské vysilatelské unie při spolupráci médií veřejné služby v Evropě obecně posiluje, jelikož digitální revoluce vyvolává potřebu spolupráce v programu i ve sdílení zkušeností a informací,“ říká Milan Fridrich a dodává: „Mé znovuzvolení potvrzuje silnou pozici České televize v tomto procesu. EBU ji vnímá jako důležitého a aktivního člena. Pro Českou televizi je to zároveň příležitost, jak vyhledávat nové možnosti pro koprodukce, nákup vysílacích práv i společné mezinárodní projekty.“

Milan Fridrich byl poprvé do vedení Televizní komise zvolen v roce 2015, nyní členové výboru jeho mandát jednomyslně prodloužili na další dva roky.

Svoji pozici v rámci Evropské vysílací unie upevnila Česká televize už v prosinci loňského roku, kdy generální ředitel Petr Dvořák už podruhé získal post v nejvyšším vedení této organizace. Obhájil tak post, který pro Českou televizi získal v roce 2014, kdy se stal po šestnácti letech prvním zástupcem ČT, jenž do vedení EBU zasedl.

Evropská vysílací unie v tuto chvíli sdružuje 73 aktivních členů z 56 zemí. Přidruženy jsou k ní další desítky zemí z celého světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…