Český rozhlas: Vítězové Czechingu 2015 VR/NOBODY zazářili na Eurosonicu!

19.01.2016 21:54

Eurosonic Noorderslaag představuje nové talenty evropské popové scény v holandském Groningenu již 30 let. Pro více než 200 hudebníků to byla letos šance navázat cenné kontakty a představit se zástupcům velkých evropských festivalů, radií nebo bookingových agentur. Konkurence je na festivalu tradičně velká, a proto Czeching nenechal nic náhodě. 13. ledna 2006 přesně ve 13 hodin a 13 minut ve vinohradském studiu. V rámci oslav se mohou posluchači těšit na výběr největších hitů, nejúspěšnějších příspěvků a také na narozeninovou party v pražském klubu MeetFactory.

Český rozhlas: Vítězové Czechingu 2015 VR/NOBODY zazářili na Eurosonicu!
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

VR/NOBODY jeli na festival vybaveni propagačními materiály i svým novým EP “NOW”, jehož nahrání a vydání na vinylu bylo jednou z cen pro vítěze Czechingu 2015. Celá česká delegace se navíc prezentovala v rámci CETEEP Focus Lounge, díky letošnímu zaměření festivalu na střední a východní Evropu.  Kromě zmíněné vítězné kapely byl prezentován i vítěz posluchačského hlasování Czechingu 2015 Aid Kid!

Potenciál VR/NOBODY zaujmout zahraniční publikum prověřila už v rámci Czechingu 17 členná porota složená ze zástupců evropských veřejnoprávních rádií. V programu festivalu se navíc u jejich jména objevila hned tři doporučení od mediálních partnerů festivalu, konkrétně německého magazínu Faze a Radia France.

Speciální vystoupení mladé české dvojice doplnila autorská projekce i hostující saxofonista a flétnista Radimo. 

"Koncert na Eurosonicu byl pro nás životní zážitek. Děkujeme Radiu Wave. Vážíme si této podpory", sdělili po vystoupení členové VR/NOBODY Jakub Strach a Václav Rouček.

Rozhovor s VR/NOBODY o vystoupení na Eurosonicu odvysíláme na Radiu Wave ve čtvrtek 11. 2. od 20 hodin ve speciálním vydání pořadu Czeching, v němž nabídneme dvouhodinové ohlédnutí za celým ročníkem 2015.

Pořad Czeching má celkem 5 dílů, které se vysílaly od září do února na stanicích Českého rozhlasu Radio Wave a Vltava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…