Český rozhlas odvysílá 70 válečných příběhů

01.04.2015 17:30

Český rozhlas zahájil projekt 70 příběhů. Jde o cyklus unikátních rozhlasových reportáží o lidech, místech a událostech, které by neměly být zapomenuty. Český rozhlas jej vysílá u příležitosti 70. výročí ukončení válečných operací v Evropě a ukončení druhé světové války na starém kontinentu.

Český rozhlas odvysílá 70 válečných příběhů
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Reportáže z cyklu 70 příběhů bude do svého vysílání nasazovat stanice Radiožurnál od 31. března do 4. května. Každý den budou v programu zařazeny dvě reportáže. Témata příběhů se budou týkat například osudů našich letců v Anglii, vyhlazení Lidic, ale i protektorátních vtipů či tomu, jak za války fungoval přídělový systém potravinových lístků,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Cyklus 70 příběhů budou vysílat rovněž regionální stanice, které si jej budou moci libovolně doplnit o vlastní regionální témata. Seriál využijí ve svém programu i stanice Dvojka a Plus.

Projekt 70 příběhů je součástí „hrdinského“ programu Českého rozhlasu v tomto roce. Již dříve byl spuštěn například internetový stream Rádia Retro 1938 - 1945, který představuje posluchačům unikátní nahrávky z rozhlasového archivu či z produkce BBC. V 28 hodinách nabízí zprávy, projevy či reportáže z období od Mnichovské dohody až po Norimberský proces.

Český rozhlas rovněž spustil internetové stránky www.hrdina.cz, které budou po celý rok 2015 přinášet články, kvízy a ankety na téma hrdinství ve všech různých podobách a dobách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…