Český rozhlas osloví potenciální poplatníky

05.06.2012 12:40

Český rozhlas v následujících dnech osloví přes 200 tisíc potenciálních poplatníků rozhlasového poplatku.

Český rozhlas osloví potenciální poplatníky
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Nabídne lidem jednoduchou možnost přihlásit se k poplatku formou SMS. Povinným platit rozhlasový poplatek ve výši 45 Kč měsíčně je každý vlastník nebo držitel rozhlasového přijímače.

Český rozhlas využije službu SIPO České pošty a osloví poplatníky televizního poplatku, kteří nehradí rozhlasový poplatek. V dopise nabídne lidem jednoduchou možnost přihlásit se k pravidelným platbám pomocí SMS zprávy.

Povinnost přihlásit se k placení rozhlasového poplatku má každý, kdo vlastní nebo drží rozhlasový přijímač. Tato povinnost vyplývá ze zákona č. 348/2005 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích. Fyzické osoby platí poplatek pouze z jednoho přijímače, a to i v případě, že vlastní přijímačů více. V rámci společné domácnosti platí poplatek pouze jeden její člen.

Rozhlasový poplatek činí 45 Kč měsíčně a představuje nejnižší plošně vybíraný poplatek v České republice. Rozhlasový poplatek slouží výhradně k financování Českého rozhlasu, který veřejnosti nabízí 21 rozhlasových stanic a velké množství on-line služeb.

Rozhlasovým přijímačem je vedla běžného rádia též radiobudík, autorádio, mini věž nebo počítač s FM či DVB-T tunerem a stejně tak televizor se set-top-boxem nebo tunerem pro příjem digitálního vysílání DVB-T/S/C nebo programů kabelové televize.

Přihlášku k placení rozhlasového poplatku lze provést i na kterékoliv přepážce České pošty. Podrobnosti o rozhlasovém poplatku jsou k dispozici na www.rozhlasovypoplatek.cz, dále lze využít telefonní linku 221 553 636 v pracovní dny mezi 7:30 a 16:00 nebo email poplatky@rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…