Český rozhlas zve na osobnosti a bohatý program na veletrhu Svět knihy 2017

09.05.2017 21:16

Setkání s herci, rozhlasovými autory, soutěže a autogramiády. Bohatý program přichystal Český rozhlas pro návštěvníky mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy. Společnou expozici Českého rozhlasu a vydavatelství Radioservis najdou návštěvníci od 11. do 14. května v levém křídle Průmyslového paláce na výstavišti v Praze-Holešovicích.

Český rozhlas zve na osobnosti a bohatý program na veletrhu Svět knihy 2017
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Audioknihy a genius loci v literatuře. Letošní témata veletrhu Svět knihy Praha najdou svůj odraz nejen ve vizualizaci stánku Českého rozhlasu, ale také v rámci doprovodných programů v sálech. Ve čtvrtek 11. května se mohou návštěvníci zapojit do besedy s moderátorem a publicistou Václavem Žmolíkem, páteční dopoledne bude patřit Rádiu Junior. Na malé i velké čeká setkání s moderátory, soutěže, exkurze do světa pohádek, a pohled do zákulisí natáčení příběhů pro děti. Genius loci v literatuře představí moderátor Tomáš Černý a novinářka a cestovatelka Pavla Jazairiová. Kniha „Příběhy“ totiž zavádí čtenáře hned na tři kontinenty.

Jak by svět vypadal v roce 1964, kdyby 2. světovou válku vyhrálo nacistické Německo? S námětem tzv. alternativní historie přišel novinář a spisovatel Robert Harris v románu "Otčina". Dramatizaci prózy v podobě pětidílného seriálu představí herci Igor Bareš, Tereza Dočkalová a režisér Aleš Vrzák.

Sobota začne vážně i nevážně při povídání spisovatele a kastelána Jiřího Holuba a výtvarníka Juraje Martišky, Hosty besedy o audioknize „Divoké labutě" budou herečka Hana Maciuchová a režisér Aleš Vrzák a milovníci českého genia Járy Cimrmana se mohou těšit na setkání se Zdeňkem Svěrákem a dalšími členy souboru a novou audioverzi knihy vydané u příležitosti 50. sezony divadla.

Sobotní odpoledne pak bude patřit anketě Neviditelný herec, setkání mimořádných a úspěšných interpretů Taťjany Medvecké, Dany Černé a Daniely Kolářové a představení letního projektu Vltavy „Léto s Haškem a Švejkem“ v podání Oldřicha Kaisera a Dáši Vokaté

„Jsme rádi, že se i pro letošní rok podařilo zajistit zajímavý program. Vždy vychází z nabídky vydavatelství Radioservis, a tak si návštěvníci veletrhu mohou CD a knihy zakoupit a nechat si je hned od svých oblíbených autorů podepsat, ať již na stánku nebo při programu v sálech“, doplňuje Radim Kolek z vydavatelství Radioservis.

Z veletrhu připraví Český rozhlas hned dva přímé přenosy: ve čtvrtek 11. května odvysílá Český rozhlas Vltava Mozaiku a v pátek se posluchači mohou těšit na Kávu o čtvrté Českého rozhlasu Dvojka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…