Čínský ministr pro sociální zabezpečení podepsal s ministryní Marksovou memorandum

26.05.2017 18:01

Ministryně práce Michaela Marksová a čínský ministr pro lidské zdroje a sociální zabezpečení Yin Weimin podepsali tento týden „Memorandum o porozumění“.

Čínský ministr pro sociální zabezpečení podepsal s ministryní Marksovou memorandum
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Čínská delegace jednala na MPSV o spolupráci v oblasti práce a sociálních věcí, hovořilo se i o politice zaměstnanosti, sociálním pojištění a sociálních dávkách.

„V dnešním globalizovaném světě je výměna zkušeností a názorů velice důležitá. V oblasti práce a sociálních věcí to platí dvojnásob. Proto vítám, že jsme s panem ministrem podepsali memorandum, které bude novým základem pro naši další spolupráci,“ uvedla ministryně Marksová.

Kromě samotné bilaterální výměny mezi ministerstvy je další platformou pro výměnu zkušeností v oblasti sociálního zabezpečení i práce současný projekt mezi EU a Čínou tzv. „Reforma sociální ochrany“. Číňané mají zájem o zkušenosti ČR v oblasti sociálních dávkových systémů, nověji také na poli zaměstnanosti. Během projektu Prahu navštívily tři delegace z Číny a experti MPSV se také účastní dalších aktivit. Významnou součástí spolupráce jsou i jednání o smlouvě o sociálním zabezpečení. Smlouva bude důležitým impulsem pro prohloubení ekonomické spolupráce mezi ČR a Čínou. Čínská delegace rovněž navštívila ústředí České správy sociálního zabezpečení a prohlédla si tamější historickou strojovou evidenci a klientské centrum.

náhled

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…