Cisco: Video na pracovišti čeká velká budoucnost, tvrdí nová generace manažerů

02.11.2013 12:00

Důležitost videa jako nástroje pro komunikaci v podnicích bude růst. Na svědomí to má nová generace manažerů, která postupně přichází na vedoucí pozice ve firmách.

Cisco: Video na pracovišti čeká velká budoucnost, tvrdí nová generace manažerů
Foto: red
Popisek: Cisco

Jak ukázal výzkum společnosti Cisco, 61 % mladých manažerů totiž spoléhá v horizontu pěti až deseti let na využití business-class videa pro komunikaci a spolupráci s kolegy, obchodními partnery i celými týmy. Business-class video je synonymem pro vysoce kvalitní, spolehlivé a bezpečné video simulující reálné setkání. Díky svým parametrům tak může v mnoha případech plnohodnotně nahradit osobní obchodní schůzky.

V případě vedení týmu o více než 50 lidech, je zájem mladých manažerů ještě větší a s využíváním videohovorů pak počítá 70 % z nich. V používání videokonferencí vidí značná pozitiva pro firmu 87 % respondentů. Za hlavní přínosy považují úspory plynoucí z omezení cestování, zlepšení podmínek pro práci z domova a zlepšení vztahů s partnery či kolegy. Devět z deseti respondentů navíc považuje firmu, která využívá videohovory, za více atraktivní a upřednostnilo by ji při výběru zaměstnavatele. Podle 94 % manažerů, kteří mají zkušenosti s komunikací ztíženou jazykovými rozdíly, business-class video také pomáhá překonávat jazykové bariéry.

Videokonference mají potenciál pro další rozvoj

S dalším technologickým vývojem očekávají manažeři nové funkce, které pozvednou videohovory na vyšší úroveň. 54 % respondentů by uvítalo možnosti přizpůsobení videa. Chtějí funkce, které jim dovolí video editovat, snadno stříhat a sdílet přes sociální sítě nebo tvořit záznam nejdůležitějších částí. Zájem projevili také o simultánní překlad, vyskakovací okna s kontextovými informacemi či možnost propojení s platformami jako je LinkedIn či Salesforce.com.

Čeští manažeři by videohovory nevyměnili

Jiný výzkum, který proběhl v České republice na konci loňského roku, ukázal, že v česku používá videokonference často nebo velmi často 8,3 % českých firem. Čeští manažeři vidí výhody videokonferencí především v lepší a rychlejší komunikaci (25,4 % respondentů), ve flexibilitě (23,7 %) a úspoře času (21,2 %).

České firmy, které videokonference nepoužívají, uvedly v průzkumu jako hlavní bariéru očekávané vysoké pořizovací náklady. „Firmy, které video zavedly, se však většinově shodují na tom, že při častém využití se investice vrátila během několika měsíců a zaměstnanci si na videohovory natolik zvykli, že si nedovedou představit práci bez nich,“ upřesňuje Jan Račanský, produktový specialista ve společnosti Cisco. Na tyto obavy firem z vysokých nákladů tak Cisco nyní reaguje a připravilo nabídku, kde zájemce za využívání profesionálního videokonferenčního setu pro jednu zasedací místnost zaplatí jen 3 500 Kč měsíčně. „To je částka často srovnatelná s měsíčním vyúčtováním za běžné telefonní hovory. Když přihlédneme k současné ceně nafty, času strávenému na cestách a třeba i situaci na dálnici D1, jedná se o investici, která se opravdu vyplatí,“ dodává Račanský. Společnost Cisco provozuje pro české zájemce o firemní videokonference speciální webovou stránku www.jakonazivo.cz, kde se kromě podrobností o nabídce dozví další užitečné informace o videokonferencích. Navíc se zde mohou také registrovat k bezplatnému vyzkoušení videokonference.

O studii

Celosvětová studie The 2013 Cisco Global Young Executives‘ Viedo Attitudes prováděná společností Redshift Research zpracovala názory více než 1 300 budoucích manažerů do věku 34 let. Mimo jiné ukázala, že klíčové faktory, které budou mít vliv na používání videa, jsou jeho rozšíření a uživatelská přívětivost, nebo že nejčastější důvody k odmítání videokomunikce jsou neuklizená kancelář, obavy ze svého vzhledu, snaha pracovat během hovoru i na jiných úkolech či potřeba jíst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…