DKB Handball-Bundesliga startuje na NOVA Sport a VOYO

03.09.2013 9:00

Nejlepší házenkářská ligová soutěž světa DKB Handball-Bundesliga otevřela brány nového ročníku 2013/14 a čeští a slovenští diváci ji budou moct sledovat na stanici NOVA Sport a VOYO.

DKB Handball-Bundesliga startuje na NOVA Sport a VOYO
Foto: nova.cz
Popisek: Logo televize Nova

NOVA Sport totiž získala exkluzivní vysílací práva až do roku 2017. V týmech najdeme reprezentanty z nejvyspělejších házenkářských zemí, ty největší hvězdy z celého světa, kterým vévodí nejlepší házenkář světa roku 2010 a zároveň český reprezentační kapitán Filip Jícha hájící barvy THW Kiel. První zápas bude odvysílán v úterý 3. 9. 2013, kdy se utkají SG Flensburg-Hand. a TSV Hannover-Burg od 20:10.

Po právu můžeme říct, že Německo je házenkářská země. Ať už přímo ve velkokapacitních halách, nebo u televizních obrazovek sledují bundesligu pravidelně milióny diváků, a to nejen v Německu, ale i v celé Evropě.  Loňský ročník živě vidělo téměř 1,4 milionu diváků, zápasy bývají v naprosté většině vyprodány a jsou přenášeny do více než 40 zemí světa. „Pro mě, čerstvě zvoleného prezidenta svazu, bylo důležité, že jsem v osobě ředitele Kindernaye nalezl zapáleného sportovce a manažera, partnera plně otevřeného diskuzi. Jsem opravdu moc rád, že se nám společně podařilo vytvořit prostor pro dlouhodobé partnerství mezi Českým svazem házené a NOVA Sport. Věřím, že zpřístupnění nejlepší házenkářské soutěže světa televizním divákům je jen začátkem naší vzájemně prospěšné spolupráce“, řekl prezident ČSH Aleš Pospíšil.  

 Nova Sport je jedním ze zahraničních programů, které mají exkluzivní právo tuto soutěž nabídnout svým divákům. Neskutečně dynamická a kontaktní hra, ve které dochází k osobním soubojům a zároveň nádherným gólovým momentům, pro potvrzení stačí vyslovit průměr branek v jednom utkání (téměř 60 gólů na zápas), ale na druhé straně neuvěřitelné brankářské zákroky proti střelám létajícím okolo 120 km za hodinu. To vše platí právě pro nejlepší ligu světa.
 „Těší mě, že se nám podařilo dohodnout dlouhodobou spolupráci s Českým svazem házené a společně nabídneme českým a slovenským divákům nejkvalitnější světovou házenou," doplnil ředitel NOVA Sport Marek Kindernay.

 Česká stopa v bundeslize je velmi výrazná, působí zde kromě již zmiňovaného Filipa Jíchy také Daniel Kubeš (MT Melsungen), Pavel Horák a Petr Štochl (Füchse Berlin) a Tomáš Sklenák (ThSV Eisenach). Nesmíme zapomínat ani na reprezentanty Slovenska, například bombarďák Daniel Valo hájící barvy Wetzlaru, Michal Kopčo (VFL Gummersbach) a Czaba Szücs z Hannoveru. Pro úplnost dodejme systém soutěže. DKB Handball-Bundesligu hraje 18 týmů dvoukolovým systémem doma/venku. Vítěz získává titul německého mistra a týmy na 16., 17. a 18. místě automaticky sestupují. „Velice si vážím spolupráce NOVA Sport a ČSH, protože opět přinese na obrazovky nejlepší světovou ligu v házené, kde výraznou roli hrají také české hvězdy. Těším se na komentování skvělých házenkářských momentů, které společně přiblížíme našim divákům. Myslím si, že nás čeká velice vyrovnaný ročník a adeptů na titul je tentokrát přece jen víc, což je jen a jen dobře! Nový kapitán THW Kiel a světová star Filip Jícha jde do boje a NOVA Sport bude u toho,“ konstatoval komentátor házené Daniel Čurda.

 Předpokládá se, že letošní ročník bude velice vyrovnaný a na titul si brousí zuby hned několik adeptů. Díky NOVA Sport a VOYO mohou být čeští a slovenští diváci u toho. První zápas bude odvysílán v úterý 3. 9. 2013, kdy se utkají SG Flensburg-Hand. a TSV Hannover-Burg od 20:10.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…