DPMČB: Prohlášení ke sporu některých zaměstnanců s vedením společnosti

25.02.2015 9:07

Vzhledem k několika nedávným mediálním vystoupením jednoho z bývalých zaměstnanců Dopravního podniku města České Budějovice, a.s. (dále jen “DPMČB”) uvádíme na pravou míru nepravdivá tvrzení, kterých se veřejně dopustil.

DPMČB: Prohlášení ke sporu některých zaměstnanců s vedením společnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cestující v hromadné dopravě

Se zaměstnancem, který pracoval v DPMČB na pozici řidiče MHD, byl dne 20. 2. 2015 ukončen pracovní poměr z důvodu porušení pracovně-právních předpisů. To spočívalo v hrubých a vulgárních verbálních útocích na zaměstnavatele a zaměstnance DPMČB, a to v přítomnosti nezávislých svědků při zasedání zastupitelstva města a při oficiálním jednání u primátora města. V žádném případě nebyl důvodem rozvázání pracovního poměru incident u čerpací stanice, který zmíněný řidič popisoval v médiích a ke kterému došlo již v září 2014.

Dále bylo v médiích odkazováno na údajnou “petici” zaměstnanců DPMČB. Primátorovi města byl předán dokument podepsaný některými zaměstnanci DPMČB, který však nemá potřebné náležitosti petice. Je v něm obsažen požadavek na odvolání místopředsedy představenstva DPMČB a také požadavek na navýšení mezd, které je ovšem řešeno v rámci kolektivního vyjednávání. Navýšení mezd bylo nabídnuto již v prosinci 2014, tato nabídka však nebyla ze strany odborů přijata.

Vedení DPMČB se důvodně domnívá, že se jedná o osobní spor několika jednotlivců s managementem. Nutno uvést, že jednou z reakcí bylo prohlášení téměř 200 zaměstnanců, kteří nesouhlasí s postupem jedné z odborových organizací při kolektivním vyjednávání ani s mediálními výstupy některých jejích zástupců.

Výše popsaná situace nemá žádný dopad na zajištění provozu MHD ve městě ani dalších služeb, které DPMČB zajišťuje.

Dopravní podnik města České Budějovice, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…