Do Prahy přijede dánský spisovatel Peter Hoeg

01.02.2018 15:16

Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze bude 13. února hostit vzácnou návštěvu: dánského spisovatele Petera Hoega, autora románu Cit slečny Smilly pro sníh, který za svými čtenáři cestuje jen výjimečně. "Hoeg do Česka přijede vůbec poprvé. Setkání s ním bude jednou z literárních událostí roku," říká předseda Skandinávského domu Michal Švec.

Do Prahy přijede dánský spisovatel Peter Hoeg
Foto: upm.cz
Popisek: Uměleckoprůmyslové muzeum Praha

Hoeg coby proslulý dekonstruktér dánských národních mýtů poodhalí zákulisí vzniku svých knih, představí románovou novinku Susanin efekt, která brzy vyjde česky, a odpoví na otázky návštěvníků. Rozmlouvat s ním bude překladatel Robert Novotný, ukázky přečte Ivan Řezáč z Divadla na Vinohradech.

Setkání s Hoegem se koná v rámci festivalu Týden dánské literatury, pořádaného Skandinávským domem a Velvyslanectvím dánského království. Festival dále nabídne filmové adaptace, besedu s básníkem Knudem S. Nielsenem či gastronomicko-literární akci Eat&Read Danish.

Další informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…