Dopravnímu portálu ŘSD dopravniinfo.cz se stále zvyšuje návštěvnost

13.04.2015 13:45

Dopravnímu portálu Ředitelství silnic a dálnic www.dopravniinfo.cz, kde najde veřejnost informace o aktuální dopravní situaci, se stále zvyšuje návštěvnost. V březnu portál navštívilo téměř 220 000 uživatelů.

Dopravnímu portálu ŘSD dopravniinfo.cz se stále zvyšuje návštěvnost
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Portál je zaměřen na informování řidičů, kteří zde naleznou průběžně aktualizované dopravní informace, které na portál dodávají pracovníci Národního dopravního informačního centra (NDIC) ŘSD. Ročně je z NDIC na dopravní portál odesláno celkem až 3 400 000 zpráv.

„Návštěvníky dopravního portálu zajímají především nehodová místa, sjízdnost komunikací a hustota provozu na naší nejvýznamnější dopravní tepně, na dálnici D1,“ konstatuje generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Aktuální dopravní informace na dálnicích v ČR je možné sledovat i pomocí mobilní aplikace DOPRAVNÍ INFO.CZ. Aplikace vyhodnocuje dopravní situaci v reálném čase a na konkrétní trase. Pokrývá dálnice ČR, poskytuje záběry z dopravních kamer a automaticky aktualizuje informace o dopravní a meteorologické situaci. Aplikace je ke stažení zdarma pro všechny uživatele Android, iPhone i Windows Mobile. Aplikaci je možné si také spustit pomocí internetového prohlížeče na adrese http://m.dopravniinfo.cz.

Provozovatelům webových stránek pak slouží tzv. vyhledávací banner. Na webové stránky lze umístit jednoduchý banner, do kterého se "trvale" vepíše cíl vyhledané trasy (hrad, zámek či cokoliv podobného). Návštěvník webu pak doplní jen výchozí místo startu. Na dopravním portálu se mu následně vygeneruje trasa cesty se všemi uzavírkami, nehodami a dalšími událostmi, které mohou jeho cestu k cíli zkomplikovat.

Partnerem ŘSD je v rámci co nejlepší informovanosti veřejnosti také Český rozhlas 1 – Radiožurnál, kterému NDIC exkluzivně poskytuje informace o aktuální dopravní situaci.  Redaktoři Zelené vlny také vysílají každou noc přímo z ostravské centrály NDIC.

Návštěvnost dopravního portálu

Rok

 

2011

2012

2013

2014

Návštěvníci

 

1 187 161

1 654 519

2 554 332

2 640 617

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…