Družstevní záložna AKCENTA vykázala v roce 2013 zisk přes 14 milionů korun

19.03.2014 13:26

Rok 2013 nebyl jednoduchý, přesto dokázala AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo vykázat velmi dobrý hospodářský výsledek. Čistý zisk po zdanění dosáhl 14,1 milionů korun.

Družstevní záložna AKCENTA vykázala v roce 2013 zisk přes 14 milionů korun
Foto: red
Popisek: Akcenta

AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo hodnotí rok 2013 jako velmi úspěšný. Čistý zisk dosáhl více než 14 milionu korun. I další čísla záložny AKCENTA ukazují, že se se jí v loňském roce dařilo, přitom na trhu aktivně působí teprve od roku 2009.

„Loňský rok pro nás byl prubířským kamenem, zda dokážeme pozitivní trend výkonnosti a růstu naší družstevní záložny dále rozvíjet a upevnit naše postavení stabilní finanční společnosti na trhu. Což se nám podařilo,“ zhodnotil loňský rok Radovan Martínek, předseda představenstva společnosti AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo. „Vykázali jsme nejenom čistý zisk, který odpovídal našemu dlouhodobějšímu plánu, ale i v dalších číslech se ukázalo, že naše cesta je správná. I nadále tak budeme jednoznačně upřednostňovat postupný, avšak stabilní růst na pevných základech před překotným vývojem,“ dodal Martínek.

V meziročním srovnání vzrostl objem vkladů o 46 %, objem poskytnutých úvěrů dokonce o 54 %. Členská základna se zvětšila o 35 % na celkových 4110 členů.

O společnosti AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo

AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo je nejmladším členem skupiny AKCENTA, která působí na finančním trhu již více než 15 let. Společnost poskytuje veškeré základní služby tuzemského platebního styku, z nichž většina je poskytována zcela bez poplatků. Svým klientům také nabízí výhodné depozitní a úvěrové produkty. Počet klientů společnosti AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo se neustále zvyšuje, během roku 2012 narostl jejich počet o více než 30 %.

O skupině AKCENTA

Skupinu AKCENTA tvoří tři samostatné společnosti: AKCENTA CZ, a.s., obchodník s devizami, AKCENTA ENERGIE, a.s., obchodník s elektrickou energií, a AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo. Skupina působí na středoevropském trhu v oblasti obchodování s devizami, obchodování s energií a poskytování bankovních služeb, vkladů a úvěrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…